Lietuvos K-1 federacija priklauso didžiausiai pasaulyje K-1 (kikbokso) federacijai WAK-1F, kurios paskutiniame Europos čempionate Varšuvoje sulaukė per 1000 dalyvių.

Šiais metais naujai surinkta K-1 rinktinė dalyvaus K-1 pasaulio čempionate, kuris yra planuojamas lapkričio menėnesį. Tikimasi, kad planų nesujauks koronaviruso pandemija, tačiau jeigu planai bus koreguojami, jau numatyta kita data – 2021-ųjų vasaris.

„Iškelti planai yra dideli, nes planuojame surinkti visą, visų svorio kategorijų rinktinę, skirtingai nei visos kitos federacijos, kurios veža po 3-5 sportininkus. Su šia rinktine planuojame dalyvauti WAK-1F pasaulio čempionate.

Tai yra ne tik didelis Lietuvos sportininkų pripažinimas, bet ir galimybė prisidėti prie Lietuvos, kaip šalies, populiarinimo visame pasaulyje, kad skambėtų vis dažniau Lietuvos himnas ir keliama mūsų trispalvė vėliava, taip pat galimybė kelti Lietuvos kovos menų sportininkų sportinį meistriškumą, ugdyti jaunos kartos užimtumą skatinant sveikai gyventi.

Žinoma, planuojame surengti nacionalinių ir tarptautinių svorio kategorijų teisėjų seminarą, kurie užtikrintų teisingą sportinį teisėjavimą“, – tikina Z. Budraitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)