Pranešama, kad 28-erių atletas pateikė apeliaciją Šveicarijos federaliniam Aukščiausiajam teismui.

Triskart olimpinis ir 11 sykių pasaulio čempionas ginčija Tarptautinio sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimą antrą kartą nubausti jį dėl antidopingo taisyklių pažeidimo.

Praėjusį vasarį Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) laimėjo bylą prieš S. Yangą ir jį užstoti bandžiusią Tarptautinę plaukimo federaciją (FINA).

Plaukimo žvaigždė buvo kaltinama 2018 metais plaktuku sudaužiusi savo kraujo mėginį, kurį dopingo kontrolieriai bandė paimti ne varžybų metu. Kinas gynėsi, jog patys kontrolieriai nesilaikė procedūros reikalavimų.

2014 metais jis pirmą kartą buvo diskvalifikuotas 7 mėnesiams dėl stimuliantams priskiriamos medžiagos vartojimo.

Bandymai skųsti Šveicarijoje įsikūrusio arbitražo sprendimus šios šalies aukščiausios instancijos teismui yra reti ir menkai perspektyvūs. Teismas apeliacijas priima nagrinėti tik tuomet, kai kyla abejonių dėl jurisdikcijos ar taikytos teisės pagrįstumo.

Net ir nubaustas S. Yangas neišvengia naujų skandalų.

Praėjusį mėnesį Kinijos plaukimo federacija turėjo neigti žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, jog S. Yangas pakviestas į treniruočių stovyklą kartu su šalies plaukimo rinktinės atstovais.

Komunistų jaunimo organizacijos leidžiamas „Pekino jaunimo dienraštis“ pranešė, jog 17 plaukikų tris mėnesius dirbs stovykloje Džedziange. Sportininkų sąraše buvo paminėta ir S. Yango pavardė.

Diskvalifikuoti atletai neturi teisės treniruotis nacionalinių federacijų rengiamose pratybose, kol nesibaigs jų bausmės laikas.

S. Yangas į didįjį sportą galės grįžti tik 2028 metais, kai jam bus 36-eri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)