Islandijos sportininkas pagerino iki šiol Eddie Hallui priklausiusį rekordą. 2016 metais britas atkėlė 500 kg štangą ir tuomet nualpo.

H. Bjornssonas su įspūdinga užduotimi susitvarkė užtikrinčiau – apšilęs su 420 kg ir su 465 kg, islandas idealiai atkėlė ir rekordinį svorį bei tvirtai išstovėjęs ant kojų pradėjo švęsti savo pasiekimą.

„Jaučiuosi puikiai, esu labai laimingas. Atkėliau šį svorį ir nepatyriau jokių traumų. Manau, jog galėjau pakelti ir daugiau“, – sakė rekordą sumušęs 31-erių atletas.

2018 metų pasaulio galiūnų čempionas H. Bjornssonas yra ir pastarųjų trejų metų „Arnold Strongman Classic“ varžybų čempionas bei penkiskart Europos čempionas.

Štangos su padangomis atkėlimo pasaulio rekordas (524 kg) iki šiol priklauso Žydrūnui Savickui.

H. Bjornssonas populiariame seriale „Sostų karai“ atliko veikėjo Kalno vaidmenį, o praeityje jis yra ir profesionaliai žaidęs krepšinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)