Pasaulio sportinių šokių federacija (WDSF) informavo nacionalines federacijas, kad jos atkreiptų dėmesį bei informuotų savo sportininkus, jog pasaulio reitingo lentelė nesikeičia nuo paskutinių įvykusių varžybų.

Sportinių šokių pasaulio reitingas yra skaičiuojamas pagal šešis geriausius varžybų rezultatus per pastaruosius dvylika mėnesių.

„Gali būti taip, kad, tarkime, geriausią rezultatą pora pademonstravo praėjusių metų balandžio 20 d., vadinasi, šių metų balandžio 20 d. šis rezultatas jau nebebūtų skaičiuojamas. Jeigu nerengiamos varžybos, šokėjai neturi galimybės sudalyvauti kitame turnyre ir pakeisti rezultato.

Supratome, kad po kiekvieno savaitgalio, kuomet turėjo vykti varžybos, įvyktų drastiški pokyčiai ir pasaulio reitinge, o jie, deja, būtų nulemti ne sportininkų rezultatų, bet atsitiktinumo ir pasaulinės pandemijos. Todėl nutarta pasaulio reitingą užšaldyti iki pirmųjų varžybų,“ – teigė WDSF atstovai.

Lietuvos sportininkai pasidžiaugė tokiu sprendimu, nes šiuo metu jie užima geras pozicijas pasaulio reitingo lentelėse.

Suaugusiųjų standartinių šokių pasaulio reitinge lyderiauja Evaldas ir Ieva Sodeikos, taip pat į TOP 50 patenka Georgy Kalašnikov ir Domilė Šemeškevičiūtė bei Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (iš viso šiandien reitinguotos 1835 poros).

Jaunimo amžiaus grupės Lotynų Amerikos šokių reitingo lentelėje aukštą poziciją užimą Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalūgaitė (5 vieta tarp 1184 duetų).

Į pasaulio reitingo penkiasdešimtukus patenka dar 6 mūsų šalies sportininkų poros Jaunimo iki 21-erių metų bei senjorų amžiaus kategorijose.

Atidedamos ne tik varžybos, bet ir vestuvės


Viena iš geriausių ir aktyviausiai tarptautinėse varžybose šį sezoną dalyvavusių Lietuvos standartinių šokių porų – Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė – sprendžia ne tik savo sportinio režimo, bet ir asmeninio gyvenimo galvosūkius.

Gegužės mėnesio pabaigoje buvo suplanuotos poros vestuvės, tad šiandien jie ieško ir naujos vestuvių datos.

„Pavasarį ketinome sudalyvauti varžybose Rumunijoje, Lenkijoje, vykti į dvi treniruočių stovyklas užsienyje, o sezoną užbaigti „Gintarinės poros“ turnyru namuose Kaune. Sunkiai intensyviame grafike ieškojome datos vestuvėms. Nutarėme, kad pati sezono pabaiga bus patogu ir mums, ir mūsų svečiams. Tačiau dabar vestuves ketiname perkelti,“ – pasakojo I. Kučinskaitė, daugkartinė Lietuvos 10 šokių čempionė.

Jaunimui sportuoti namuose padeda treneriai


Vieni iš jaunimo amžiaus grupės (16 – 18 metų) pasaulio lyderių Lotynų Amerikos šokių programoje Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalūgaitė dar nepraleido nė vienos suplanuotos treniruočių dienos. Žinoma, treniruotės vyksta namuose.

„Turime trenerių mums paruoštą programą ir sąžiningai jos laikomės. Mums lengviau, nes jungiamės tuo pačiu laiku visi kartu. Sportuojame su kitais mūsų klubo šokėjais, treneriai mus nuolat stebi,“ – sakė N. E. Šalūgaitė.

Šiai jaunai porai teko nemenkas psichologinis išbandymas, nes karantinas buvo paskelbtas prieš pat Lietuvos čempionatą, kuriam jie intensyviai ruošėsi, nes po to turėjo vykti ir Europos čempionatas Prancūzijoje.

Sportininkai buvo trumpam apsidžiaugę, kai Lietuvos sportinių šokių federacijos Vykdomasis komitetas nutarė siųsti juos į Europos čempionatą ir be nacionalinio turnyro rezultato, tačiau džiaugsmas truko vos kelias valandas.

„Greitai supratome, kad į Marselį taip pat neišvažiuosime, nes turnyras neįvyks. Tačiau treniruojamės toliau, kol kas užtenka motyvacijos ir geros nuotaikos,“ – teigė šokėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)