„Tikiuosi, kad vakcinos ir vaistai bus sukurti kuo greičiau“, – sakė Yoshitake Yokokura.

Japonija ir Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) sutarė dėl koronaviruso pandemijos atidėti 2020-ųjų Tokijo vasaros žaidynes iki kitų metų liepos. Japonijoje paskelbta mėnesio trukmės nepaprastoji padėtis, nes visoje šalyje sparčiai plinta infekcija, o ligoninėms sunku dorotis su pacientų srautu.

Y. Yokokura nepatikslino, ar jis nepritaria galimybei rengti olimpiadą neturint vakcinos.

„Šiuo metu svarbiausias dalykas yra epidemiologinė padėtis. Net jei infekcija būtų valdoma tik Japonijoje, vis tiek būtų sunku surengti žaidynes, nebent pandemija užsibaigtų ir likusiame pasaulyje“, – nurodė asociacijos prezidentas.

Ekspertų teigimu, saugios ir veiksmingos klinikinės paskirties vakcinos sukūrimas gali užtrukti 12–18 mėnesių ar net ilgiau.

Kaip antradienį pranešė japonų sveikatos apsaugos ministerija, šalyje nustatyti 13 576 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, neskaitant dar 712, užfiksuotų viename kruiziniame laive, kuris anksčiau šiemet buvo prisišvartavęs prie Tokijo krantų. Be to, Japonijoje užregistruoti 389 mirties atvejai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)