Žinią buvo paskelbta „Telegram“ tinkle, agentūrai RIA Novosti šį faktą popiet patvirtino ir paties prezidento A. Lukašenkos spaudos tarnyba, nors pats D. Meleška antradienio rytą informaciją apie koronavirusą neigė ir tvirtino tiesiog „persišaldęs“.

37-erių D. Meleška – buvęs Baltarusijos ledo ritulio rinktinės žaidėjas, ilgus metus ledo ritulį profesionaliai žaidęs Minsko „Dinamo“, Maskvos „Spartak“, Novosibirsko „Sibir“ ir kitose Kontinentinės ledo ritulio lygos komandose.

Profesionalo karjerą D. Meleška baigė 2017-aisiais, paskutiniu metu ledo ritulį jis žaidė vienoje komandoje kartu su A. Lukašenka Baltarusijos mėgėjų lygoje.

Kaip Sport.tut.by tvirtino kitas tos pačios komandos žaidėjas Olegas Antonenka, paskutinį kartą kartu rungtyniaujančius D. Melešką ir A. Lukašenką jis matė prieš 10 dienų – balandžio 11-ąją.

Dmitrijus Meleška (kairėje)

„Paskutines treniruotes aš praleidau, todėl nežinau, ar jie vėliau buvo susitikę. Pats jaučiuosi gerai, tačiau jau keletą dienų niekur nelendu iš namų, nes situacija paskutiniu metu keista. Manau, kad geriausia likti namusose su šeima ir šiek tiek pakentėti“, – situaciją komentavo O. Antonenka.

Paklaustas, kada į treniruotes renkasi prezidento komanda, ledo ritulininkas atsakė tiesiai šviesiai: „Kada viršininkas paskambins, tada treniruotė ir bus.“

Balandžio 11-ąją D. Meleška rungtynėse dalyvavo kartu su D. Lukašenka ir jo sūnumi Nikolajumi Lukašenka.

Kiti prezidento komandos nariai į žiniasklaidos klausimus atsakinėjo dar lakoniškiau arba telefonu neatsiliepė.

Pačios prezidento atstovybės teigimu, D. Meleška susirgo prabėgus maždaug savaitei po Baltarusijos mėgėjų čempionato pabaigos, o šiose pirmenybėse dalyvaujanti prezidento komanda šiuo metu yra atostogose.

„Jokių papildomų priemonių dėl susidariusios situacijos komandos žaidėjams netaikysime. Po atostogų ji susirinks treniruotis“, – tvirtina A. Lukašenkos spaudos tarnyba, pažyminti, kad prezidentas „toliau taip pat dirbs pagal grafiką, o jo veiklos mastus galima stebėti per Baltarusijos televiziją.“

Primename, kad A. Lukašenka prieš keletą savaičių pagarsėjo savo atsainiu požiūriu į koronaviruso grėsmę ir duodamas interviu per ledo ritulio rungtynių pertraukėlę viešai šaipėsi iš, anot jo, „keliamos panikos“.

„Su ledo ritulininkais žaidžiame, kovojame, rankas spaudžiame, apsikabiname vieni kitus ir taip toliau. Gyvenu tą patį gyvenimą. Geriau mirti stovint, nei gyventi ant kelių“, – žurnalistei aiškino 65-erių A. Lukašenka.

Paklaustas, kas turėtų nutikti, kad jis atsisakytų iščiuožti ant ledo, A. Lukašenka tuomet ėmė ironizuoti.

„Mane? Kodėl to reikėtų? Kam? Čia nėra jokių virusų, tu gi pati nematei, kad jie skraidytų. Čia šaldytuvas, čia pati geriausia sveikata. Ledas, šaldytuvas – patys geriausi antivirusiniai vaistai“, – porino jis, paneigdamas visus mokslininkų teiginius, jog koronavirusas yra atsparus šalčiui.

Anksčiau jis yra tvirtinęs, kad geriausiai nuo koronaviruso apsaugo degtinė, pirtis ir darbas laukuose vairuojant traktorių. Šalyje kol kas vyksta profesionalios futbolo pirmenybės.

Kaip jau skelbė ru.delfi.lt, oficialiai balandžio 20 d. Baltarusijoje buvo 6264 užsikrėtusieji koronavirusu. Per savaitę infekuotųjų padaugėjo 3345-iais, o mirčių – nuo 29 iki 51. Dvi pastarąsias dienas šalies Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nepranešė bendro užsikrėtusiųjų skaičiaus. Nuo balandžio 17 d. užfiksuoti 1785 infekuotieji.

Praėjusį sekmadienį, balandžio 19 d., Baltarusijos prezidentas tvirtino: „Vakar man pasakė, kad nuo ultravioletinių [spindulių] saulės šviesoje virusas žūsta.“ Tačiau sprendžiant iš pandemijos plitimo Vakarų ir Pietų Europoje, taip pat Afrikoje, kur oras šiltesnis nei Baltarusijoje ir saulėtų dienų gerokai daugiau, virusui ultravioletiniai spinduliai neturi poveikio.

Nerimą dėl situacijos Baltarusijoje yra išreiškusi ne viena užsienio valstybė, Pasaulio sveikatos organizacija, pačios šalies opozicija ir medikų atstovai. Plačiau apie tai – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)