Iš Telšių kilęs sportininkas diskvalifikuotas dvejiems metams dėl draudžiamo metodo naudojimo.

Kaip Delfi teigė Lietuvos antidopingo agentūros vadovė Rūta Banytė, 28-erių sunkiaatlečiui ne gydymo įstaigoje intraveniniu būdu buvo leidžiamos medžiagos. Antidopingo taisyklės draudžia tokias infuzijas, nebent jos yra paskirtos gydytojo.

Diskvalifikacija pradėta skaičiuoti nuo praėjusių metų ir galios iki 2021 metų balandžio 26 d.

I. Kačinskas reikalų su dopingo kontrolieriais turėjo ir 2016 metais, kuomet jo mėginyje aptikta į draudžiamų preparatų sąrašą įtraukto meldoniumo. Vis dėlto jo koncentracija neviršijo po virtinės skandalų pakoreguotų normų, todėl sportininkas galiausiai buvo išteisintas.

I. Kačinskas dalyvavo praėjusiame pasaulio čempionate, pernai vykusiame Tailande, ir svorio kategorijoje iki 89 kg užėmė 20-ą vietą tarp 31 konkurento.

Tiriant dopingo bylą jis buvo suspenduotas kartu su Lietuvos rinktinės lyderiu, daugkartiniu Europos pirmenybių prizininku Žygimantu Stanuliu, kuriam taip pat skirta dvejų metų diskvalifikacija.

Primename, kad dėl dopingo vartojimo įkliuvusių Lietuvos sunkiaatlečių būryje yra dukart diskvalifikacijų susilaukę Ramūnas Vyšniauskas ir Aurimas Didžbalis, po sykį bausti Domantas Kmieliauskas, Dovilė Blažiūnaitė ir Mantas Mickeliūnas.

Tuo metu šalies sunkiosios atletikos patriarchu vadinamas klaipėdietis, buvęs Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas ir rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas yra suspenduotas dėl kriminalinės bylos, kurioje buvo pripažintas kaltu dėl draudžiamų medžiagų laikymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)