Skelbiama, jog atletams, kurių diskvalifikacijos galioja iki 2020 metų pabaigos, nebus sudaroma kliūčių patekti į olimpines žaidynes, kurios dėl koronaviruso pandemijos yra atidėtos iki 2021 metų vasaros.

Atletikos sąžiningumo skyriaus (AIU) vadovas Brettas Clothier pareiškė, kad elgtis kitaip nėra pagrindo – diskvalifikacijos yra nustatomos tam tikram laikui, o ne renginiams.

Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) skiriamos diskvalifikacijos įprastai yra 4 metų trukmės – tam, kad nusižengę sportininkai praleistų vieną olimpinį ciklą.

Jei diskvalifikacijos būtų pratęstos, jos paveiktų jau du olimpinius ciklus – ir Tokijo, ir 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių, todėl sportininkai galėtų imtis teisinių veiksmų.

Tiesa, jei sportininkai sulauks diskvalifikacijų už dopingą po šių metų rugpjūčio, jiems teks praleisti ir Tokijo, ir Paryžiaus olimpiadas, o skųstis ir kreiptis į teisėsaugą tuomet jie negalės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)