Buvęs sportininkas mirė eidamas 59-us metus.

S. Claytonas buvo vienas tų, kurie ruošėsi istoriniam pirmajam Jamaikos pasirodymui žiemos olimpinėse žaidynėse 1988 metais Kalgaryje.

Tiesa, į galutinę kvarteto, debiutavusio Kanadoje, sudėtį jis nepateko.

„Jau daugelį metų nebuvo tekę su juo bendrauti, bet žinia apie komandos draugo netektį buvo kaip smūgis žemiau juostos. Nors pats nedalyvavo žaidynėse, Sammy buvo visavertė komandos dalis. Jis buvo nuostabus žmogus“, – gedėjo vienas iš Kalgario olimpiados herojų Devonas Harrisas.

„Ne kiekvienas norės lipti į roges ir pasileisti žemyn daugiau nei 100 km per valandą greičiu. Ypač kai to anksčiau nedarė niekas. Tam reikia nepaprastos drąsos, ir Sammy jos netrūko, jis ryžosi žengti pirmas“, – pagarbą velioniui atidavė Jamaikos bobslėjaus ir skeletono federacijos prezidentas Chrisas Stokesas.

Žiemos neturinčios Karibų jūros salos, kurioje oro temperatūra net sausį siekia 30 laipsnių karščio, atstovų debiutas žiemos olimpinėse žaidynėse buvo toks ekstravagantiškas, kad patraukė viso pasaulio dėmesį.

Jamaikiečių kvartetas trečio važiavimo metu patyrė avariją ir apvirto, bet vis tiek nustūmė savo ledroges iki finišo. Tiesa, rezultatas nebuvo įskaitytas, ir Jamaikos komanda klasifikuota paskutinėje vietoje.

Geriau sekėsi dviviečių ledrogių rungtyje, kurioje Dudley Stokesas ir Michaelas White'as užėmė 30-ą poziciją tarp 41 dueto.

Iš Jamaikos karinių pajėgų savanorių suburtos komandos ryžtas įkvėpė 1993 metais sukurtą filmą „Gero vėjo“, kuris viso pasaulio kino teatruose uždirbo 155 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)