Buvo įtariama, kad dirbdami Panevėžio kūno kultūros ir sporto centre specialistai klastojo dokumentus, susijusius su jų treniruojamomis didelio meistriškumo sportininkų grupėmis, taip siekdami gauti didesnį atlyginimą.

Įvertinus byloje pateiktų bei bylos teisminio nagrinėjimo metu surinktų bei ištirtų įrodymų visumą, teismas padarė išvadą, kad grupės veikė, treniruotės vyko, sportininkės dalyvaudavo varžybose, tik treneriai dėl jų auklėtinių patirtų traumų ar dėl sportinės veiklos nutraukimo tinkamai neinformuodavo, kelioms sportininkėms leista treniruotis pagal individualius planus.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro ieškinys dėl permokėto atlyginimo, kurio suma – daugiau nei 11,5 tūkst. eurų, šioje byloje paliktas nenagrinėtas, tačiau ieškovas turi teisę pareikšti ieškinį civilinio proceso tvarka.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Įdomu, jog tai ne pirmoji byla Panevėžyje, susijusi su dviračių sporto treneriams mestais kaltinimais sukčiavimu ir dokumentų klastojimu.

2016 metais du Panevėžio dviračių sporto specialistai – teisėja Dalia Sagaitienė ir treneris Aleksandras Mitunevičius – pasirašė realiai neįvykusio atvirojo miesto dviračių treko čempionato protokolą.

Apklausiamas ikiteisminio tyrimo metu A. Mitunevičius aiškino taip pasielgęs, nes norėjo padėti oficialiose varžybose nestartavusiems jaunuoliams įstoti į Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnaziją.

Prokurorai tuomet patikėjo, kad klastotojai neturėjo savanaudiškų paskatų, ir jie abu buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)