IOC būstinė Lozanoje tuščia, didžioji dauguma iš personalo (apie 500) darbuojasi iš namų po to, kai kovo 16 dieną buvo paskelbtas karantinas dėl COVID-19 viruso. Ne išimtis ir IOC prezidentas, 1976 metų olimpinis fechtavimosi čempionas Th. Bachas.

66 metų visus reikalus šiuo metu tvarko iš savo rezidencijos prie Ženevos ežero. Interviu vokiečių leidiniui „Welt“ jis pripažįsta, kad olimpinių žaidynių perkėlimas į 2021 metus (liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis) olimpiniam judėjimui – unikalus iššūkis.

Daug kritikos dėl delsimo nukelti svarbiausią sporto renginį sulaukęs Th. Bachas kalbėjo, kad neįmanoma pasakyti, kiek tiksliai olimpiados nukėlimas vieneriems metams kainuos. IOC prezidentas tai aptarė ir su Japonijos ministru pirmininku Shinizo Abe.

„Mes sutarėme, kad Japonija ir toliau dengs visas išlaidas, o IOC yra pakankamai atsakinga, kad pasidalintų finansinę naštą, – sakė Th. Bachas. – Mums jau dabar aišku, kad IOC bus priversta išleisti papildomai keletą šimtų milijonų JAV dolerių“.

Anot IOC prezidento, visiškai atšaukti olimpines žaidynes – ne išeitis: „IOC draudimas būtų kompensavęs išlaidas, jei olimpiada būtų atšaukta, tačiau nekompensuoja nieko žaidynių nukėlimo atveju. Kad nukeltume olimpiadą, turėjome sulaukti organizacinio komiteto pritarimo, o Japonijos vyriausybė išreiškė visišką palaikymą“.

Sh. Abe paviešino, kad nukelti olimpiadą į kitus metus organizatoriams papildomai kainuos apie 2,7 milijardų dolerių.

Nieko panašaus per 124 modernios olimpiados metus nebuvo nutikę.

Tokijo olimpinių žaidynių atidarymas numatytas 2021 metų liepos 23 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)