U. Čižas valdė NHL klubo Edmontono „Oilers“ ledo ritulininkus, o E. Noreika – Čikagos „Blackhawks“.

Finalas vyko iki trijų pergalių, o nugalėtojo vardą iškovojo E. Noreika, seriją laimėjęs 3:1. Paskutinėse rungtynėse jis 7:6 įveikė reguliaraus sezono nugalėtoją U. Čižą.

„Pirmiausia noriu padėkoti už puikų derbį. Rungtynės tikrai buvo nelengvos ir kupinos įtampos. Organizatoriai pasidarbavo puikiai, o bendrai šis žaidimas yra šaunus bei azartiškas užsiėmimas karantino metu“, – po finalo sakė E. Noreika.

Turnyrą „Ledoritulys.lt Quarantine Cup“ surengė entuziastų grupė tuomet, kai Lietuvoje ir pasaulyje buvo paskelbtas karantinas – nutrūko visos profesionalios ledo ritulio pirmenybės, savo sezoną sustabdė ir lietuviai.

Turnyras truko beveik tris savaites, jo metu startavo 18 komandų. Iš viso sužaista daugiau nei 200 mačų.

Visi dalyviai buvo ledo ritulio žaidėjai ir mėgėjai, kai kurie – ledo ritulių mokyklų mokiniai (jiems taip pat nutrauktas sezonas, jauniausiam – aštuoneri).

Iš profesionalų dalyvavo trys Lietuvos vyrų rinktinės žaidėjai: vartininkas Laurynas Lubys, rungtyniaujantis Suomijoje, Ugnius Čižas, žaidžiantis Norvegijoje, ir Aivaras Bendžius iš Vilniaus „Hockey Punks“ klubo. Prie jų prisidėjo jaunimo rinktinės žaidėjai E. Noreika, Justas Fedorovičius.

Po turnyro nuspręsta įsteigti e-sporto ledo ritulio lygą (eLHL) su 31 komanda – tiek, kiek NHL turi klubų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)