Turkijos bokso federacija praneša, kad teigiami COVID-19 testo tyrimai patvirtinti dviem boksininkams ir treneriui.

Kroatijos bokso federacija teigia, jų rinktinėje užsikrėtė du treneriai ir boksininkas.

Kroatijos bokso federacijos generalinis sekretorius Marko Marovičius BBC teigė, kad „greičiausiai užsikrėtė Londone olimpiniame bokso turnyre“.

„Mūsų pagrindinis rūpestis – mūsų bokso šeimos narių sveikata. Mes vis dar meldžiamės, kad viskas baigtųsi gerai ir nebūtų daugiau teigiamų COVID-19 testų“, – teigė kroatas.

Jis tvirtino, kad po viešnagės Kroatijoje treneriai ir boksininkai jautėsi gerai ir laikėsi karantino.

Turkijos bokso federacijos prezidentas Eyupas Gozgecas pasigedo organizatorių nuovokumo, kurie neįvertino viruso protrūkio ir „nesirūpino turnyro saugumu“.

„Aš tik noriu žinoti, kodėl kai visas pasaulis skelbė aliarmą dėl COVID-19 grėsmės, jie pradėjo turnyrą? Ten nebuvo jokių apsaugos ir prevencinių priemonių.

Organizatoriai buvo neatsakingi ir jie nesuvokė pavojaus rimtumo, tad jiems dalyvių saugumas paprasčiausiai nerūpėjo“, – kritikos negailėjo turkas.

Prieš turnyrą buvo baiminamasi koronoviruso grėsmės, bet olimpinių žaidynių atrankos turnyro organizatoriai patikino, kad ėmėsi visų būtinų priemonių. Bokso kovas galėjo stebėti ir žiūrovai.

Visgi kovo 14-24 dienomis Londone turėjęs vykti Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyras truko vos tris dienas, vietoje numatytų vienuolikos.

Europos zonos atrankos turnyre startavo 350 boksininkų ir boksininkių iš daugiau negu 50-ies valstybių. Jie turėjo išsidalinti 77-is olimpinius kelialapius – 50 vyrų ir 27 moterų varžybose. Kai kuriose svorio kategorijose jau buvo aiškūs kelialapių savininkai, tačiau ar šie rezultatai bus įskaityti, kol kas nepranešama.

Atrankos turnyre Londone Lietuvos rinktinės gretose buvo 5 boksininkai ir 2 boksininkės. Šeši iš jų spėjo išbandyti Londono ringą. Europos jaunimo čempionei Gabrielei Stonkutei taip ir neteko kovoti turnyre.

Lietuviai ringe nesusitiko nei su Turkijos, nei su Kroatijos boksininkais.

Edgaras Skurdelis kovojo su azerbaidžaniečiu ir graiku, Algirdas Baniulis ringe pirštines surėmė su ukrainiečiu, Vytautas Balsys susitiko su bulgaru, Rugilė Altaravičiūtė – su Baltarusijos boksininke, Tadas Tamašauskas – su Izraelio atstovu, Paulius Zujevas – su Baltarusijos boksininku.

Delfi susisiekė su trimis rinktinės nariais, visi jautėsi gerai bei laukia karantino pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)