Tyrimas taip pat parodė, kad labiausiai olimpinėmis žaidynėmis besidomintys lietuviai yra ir geriausiai informuoti – devyni iš dešimties žinojo, kur jos turėjo vykti šiais metais.

„Tai unikalus reiškinys Lietuvoje, suburiantis mases prie televizijos ekranų. Duomenys aiškiai rodo, kad žaidynių transliacijos galėjo fiksuoti savotiškus žiūrimumo rekordus Lietuvoje“, – sako žiniasklaidos planavimo agentūros „Mindshare Lietuva“ verslo plėtros vadovas Dalius Dulevičius.

Daugiausiai olimpinėmis žaidynėmis Lietuvoje yra susidomėję vyrai – 56% ( iš kurių 20% labai domisi ir dar 36% domisi) ir jaunesni nei 50 metų amžiaus žmonės (ypač jaunimas iki 30 metų), didmiesčių gyventojai bei besimokantis jaunimas.

Tuo tarpu net keturi iš dešimties (41%) apklaustų gyventojų atsakiusių, kad olimpinėmis žaidynėmis domisi ne daug, vis dėlto planavo įsijungti televizorių žvilgtelėti į olimpinių žaidynių transliacijas ir palaikyti lietuvius, turėdami tam laiko.

„Augantis susidomėjimas olimpinėmis žaidynėmis – tai ne tik ilgo ir nuoseklaus darbo, bet ir savotiškai didėjančio Lietuvos olimpinės rinktinės palaikymo rezultatas. Tyrimai tik patvirtina, kad olimpinės žaidynės įgauna vis didesnę svarbą mūsų visuomenėje, tad labai noriu tikėti, kad dėmesys joms nemažės ir kitais metais, kuomet turėtų vykti neseniai atkeltos olimpinės žaidynės“, – teigė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Lietuvos gyventojų apklausa taip pat parodė, kad daugiau nei pusė suaugusių šalies gyventojų žinojo kur šiais metais turėjo vykti vasaros olimpinės žaidynės – trečdalis (33%) respondentų nurodė Tokiją ir dar penktadalis (19%) atsakė, kad jos turėjo vykti Japonijoje, nenurodydami konkretaus miesto.

Apie tai, kad vasaros olimpinės žaidynės turėjo vykti Tokijo mieste geriau buvo informuoti vyrai, jaunesni nei 50 metų žmonės ir respondentai gyvenantys miestuose. Tyrimo metu paaiškėjo, kad visiškai nei sportu, nei olimpinėmis žaidynėmis nesidomi tik penktadalis (20%) šalies gyventojų, tarp kurių dažniausiai moterys (32%) ir pensininkai (40%).

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą atliko „Baltijos tyrimai“ 2020 metų vasario-kovo mėn., iki paskelbiant olimpinių žaidynių atkėlimą. Jos metu apklausta buvo 1030, 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų, iš 117 vietovių. Tyrimo rezultatai atspindi suaugusių Lietuvos gyventojų nuomonę pagal lytį, amžių, šeimos mėnesio pajamas bei gyvenvietės tipą.

Primename, kad dėl koronaviruso pandemijos žaidynės yra nukeltos į 2021-uosius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)