IOC prezidentas Thomas Bachas sekmadienį išplatino pranešimą, kuriame atmetė galimybę olimpines žaidynes atšaukti. Vis dėlto vokietis patvirtino, jog dėl koronaviruso grėsmės pokyčių padaryta bus.

Posėdyje buvo aptarta, kaip būtų galima nukelti Tokijo olimpines žaidynes į vėlesnį laikotarpį. T. Bachas pareiškė, jog sprendimas dėl galimo nukėlimo bus priimtas per artimiausias keturias savaites.

Spėjama, kad olimpinės žaidynės turėtų būti atidėtos metams – iki 2021-ųjų. Pastarosiomis dienomis to pareikalavo Brazilijos, Norvegijos ir kitų šalių olimpiniai komitetai, o taip pat ir JAV plaukimo bei lengvosios atletikos federacijos.

Iki šiol ne pagal planą olimpinės žaidynės vyko tik per karus – jos buvo atšauktos 1916, 1940 ir 1944 metais. 1976, 1980 ir 1984 metais olimpiadas trikdė protestai, tačiau olimpinių žaidynių kalendoriaus jie nepakeitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)