„Aš nesu prieš olimpiadą. Tačiau sakyti, kad olimpiada vis tiek įvyks laiku yra didelė klaida, – „The Associate Press“ teigė jis. – Ši pandemija veikia visą pasaulį. Žinau apie milijardų dolerių dydžio kontraktus, draudimo sutartis. Visa tai žinau. Tačiau žmogaus gyvybė yra daugiau nei visi tie dalykai“.

Ir tęsė: „Nemanau, kad esu vienintelis, kuris taip galvoja. Kiti tik nenori garsiai sakyti. Nenoriu pulti IOC (Tarptautinis olimpinis komitetas). Ten yra per daug žmonių, kuriuos pažįstu. Tačiau nežinau, ką daugiau pasakyti. Nenoriu įskelti prieštaros. Esu realistas. Pažiūrėkite į medicininius išrašus“.

Vokietijos sportininkų atstovaujama grupė „Athleten Deutschland“ ketvirtadienį teigė, kad IOC yra „užsispyręs dėl plano įvykdyti žaidynes laiku“, net jei stringa dalyvių pasirengimas pasikeitus jų gyvenimo sąlygoms dėl plintančio koronaviruso.

60 mln. gyventojų Italijoje užfiksuotos 3405 mirtys, o tai yra jau apie 150 daugiau nei Kinijoje, kur gyventojų skaičius yra 20 kartų didesnis.

„Nėra šalies, kuri nebūtų paveikta pandemijos. Čia jau pagarbos reikalas prieš tuos, kurie kenčia“, – kalbėjo G. Petrucci, atsisakydamas komentuoti, ar žaidynės turėtų būti atšauktos, ar nukeltos.

Italijos ir Europos plaukimo federacijų prezidentas Paolo Barelli siūlo IOC sprendimą priimti balandžio mėnesio viduryje.

„Balandžio 15 dieną kai kurie atletai jau bus nesportavę du mėnesius. Jie kaip laikrodžiai, turi treniruotis ir funkcionuoti nepertraukiamai. Daugelis jų vis dar laukia progos įvykdyti kvalifikaciją, kiti turi treniruotis ne tik dėl normatyvo, bet ir dėl olimpiados. Bet kuris laikas po balandžio 15 dienos atletams bus labai komplikuotas“, – sakė jis.

Visi sporto renginiai Italijoje buvo sustabdyti prieš 10 dienų, kai visoje šalyje buvo paskelbtas karantinas.

„Jei tokia situacija ir toliau tęsis balandį, kalbėti apie olimpiadą bus juokinga“, – tvirtino P. Barelli.

Tokijo olimpinės žaidynės numatomos rengti liepos 24 – rugpjūčio 9 dienoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)