Tenerifėje stovyklaujantis Lietuvos 800 m rungties vicečempionas Arnas Gabrėnas į karantiną sureagavo išradingai – visas treniruotes atlieka ant daugiabučio stogo.

„Situacija Ispanijoje yra net šiek tiek griežtesnė, nes Lietuvoje nėra apribota judėjimo laisvė. Čia Ispanijoje, Tenerifėje, išeiti į lauką įmanoma tik dėl rimtų priežasčių – galima nueiti į maisto prekių parduotuvę, vaistinę, nueiti slaugyti vyresnio amžiaus žmones ar pavedžioti šunį“, – pasakojo A. Gabrėnas.

Bauda už nekaltą prasibėgimą gatve Ispanijoje svyruoja nuo 500 iki 2000 eurų.

„Visiems žmonėms, kurie nesilaiko karantino taisyklių, be priežasties vaikšto, bėgioja ar važinėja dviračiu, skiriamos baudos nuo 500 iki 2000 eurų. Pačiam neteko susidurti, bet žmonės stabdomi ir klausinėjami, dėl kokios priežasties vaikšto, kur važiuoja. Bėgioti ar sportuoti negalima, girdėjome apie dviratininkams išrašytas baudas, o vieną moterį policininkai net ištraukė iš baseino“, – sakė A. Gabrėnas.

Tad treniruotes sportininkas gali atlikti tik namų sąlygomis. Ant nuomojamo būsto stogo įrengta terasa, kurios tiesiąją sudaro 30 metrų.

„Sportuojame tiesiog terasoje, ant stogo. Sportuoti tenka ant pakankamai riboto ploto stogo. Atstumas, kurį bėgu, yra 10 km, o vieno rato ilgis ant stogo – 80 metrų. 10 kilometrų yra maždaug 125 ratai“, – pasakojo A. Gabrėnas.

Net ir su daugybę posūkių lengvaatlečiui pavyko išlaikyti pakankamai aukštą treniruočių tempą – kilometrus įveikti vidutinišku 4:52 min/km greičiu.

„Esu iš tų žmonių, kuriems atsibosta bėgti stadione ilgesnį atstumą nei kokie 4 km. Dažniausiai pasirenku bėgti ne stadione, bet situacija tokia, kad neturi, kur dėtis. Bandai save linksminti, bandai nuteikinėti ir suki tuos ratus. Kas kažkiek laiko apsisuku ir bėgu į kitą pusę, nes kūnui geriau, kai posūkis nėra visą laiką į tą pačią pusę“, – dėstė išradingas lengvaatletis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)