Anglijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas priėmė kontroversišką sprendimą, kad dėl sporto renginių vykdymo sprendžia jų organizatoriai. Pastarieji, pasinaudoję tokia teise, planų dėl krizės nekeičia.

Į Bato pusės maratono bėgimą suvažiavo 6200 dalyvių. Renginio organizatoriai nepaisė vietos valdžios rekomendacijos atšaukti bėgimą.

Jie argumentavo, kad net jei renginys būtų atšauktas, tūkstančiai registruotų bėgikų iš viso pasaulio būtų atvykę į Batą ir atlikę kontrolinę treniruotę.

„Jautėme, kad turime juos paremti ir garantuoti reikiamas paslaugas“, – teigė organizatoriai.

Po renginio Bato pusės maratono bėgimo direktorius Andrew Tayloras dėkojo visiems, ištiesusiems pagalbos ranką: „Dėkoju savanoriams, personalui, teisėjams, medikams, rėmėjams, labdaros organizacijoms, žiūrovams ir vietos Bato bendruomenei.

Tai buvo sunkiausia savaitė ir įtempčiausios kelios paskutinės dienos, kokias turėjau savo gyvenime. Gavome daug patarimų, ką turėtume daryti, tačiau pasitarę priėmėme sprendimą tęsti renginį. Žinome, kad tai ne visiems patiko, tačiau džiaugiamės, kad surengėme bėgimą visiems tiems, kurie to labiausiai norėjo“.

Tai ne vienintelis sporto renginys, savaitgalį vykęs Anglijoje. Londone tuo metu buvo organizuojamas bokso olimpinis atrankos turnyras, kur dalyvavo ir Lietuvos atstovai.

Kaip koronavirusas koreguoja 2020 metų sporto renginius:

RenginysStatusasData
OlimpiadaPlanuojama vykdyti07.24-08.09
Europos futbolo čempionatasPaaiškės 03.1706.12-07.12
UEFA Čempionų lygaAtidėta pagal situacijąIki 05.30
Anglijos „Premier“ lygaSustabdyta iki 04.04Iki 05.17
Ispanijos „La Liga“Sustabdyta iki 03.26Iki 05.24
EurolygaAtidėta iki 04.11Iki 05.25
"Betsafe-LKL" lygaPaskelbta pasibaigusi
NBA lygaSustabdyta iki 04.13Iki 06.21
Olimpinės atrankos turnyras KaunePlanuojama vykdyti06.23-06.28


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)