Lietuvai atstovaus 5 boksininkai ir 2 boksininkės. Penktadienį ištraukus burtus, lietuviai sužinojo savo varžovus.

Pirmąją turnyro dieną į ringą kops du lietuviai. Svorio kategorijoje iki 57 kg Edgaras Skurdelis susitiks su Graikijai atstovaujančiu Aleksejumi Lagkazašviliu. Pergalės atveju, E. Skurdelis antrame rate kovos su ketvirtuoju skirstyto azerbaidžaniečio Tayfuro Alijevo ir žydo Bisharos Sabbaro poros nugalėtoju. Šioje svorio kategorijoje kelialapius į Tokiją iškovos aštuoni geriausi boksininkai. E. Skurdeliui reikia laimėti dvi kovas.

Šeštadienį kovas pradės ir 2019 m. pasaulio kariškių sporto žaidynių prizininkas Algirdas Baniulis. Svorio kategorijos virš 91 kg pirmame rate lietuvis kovos su Ukrainos čempionu Tsotne Rogava. Pergalės atveju, kitame etape A. Baniulio lauktų kova su pirmuoju skirstytu vokiečiu Nelvie Tiafacku. Šioje svorio kategorijoje į olimpiadą pateks tik keturi geriausi. Patekimą į pusfinalį užtikrintų trys pergalės.

Svorio kategorijoje iki 81 kg Paulius Zujevas sekmadienį pirštines surems su Londono ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviu, daugkartiniu Baltarusijos čempionu Michailu Dauhaliavetsu. Pergalės atveju, antrame rate P. Zujevas susitiktų su trečiuoju skirstytu turku Bayramu Malkanu. Šioje svorio kategorijoje kelialapiai atiteks šešiems geriausiems.

Sekmadienį kova laukia ir Tado Tamašausko. Svorio kategorijoje iki 91 kg lietuvis pirmame rate susitiks su Izraelio atstovu Konstantinu Pinčiuku. Abu boksininkai dalyvavo praėjusių metų pasaulio čempionate. T. Tamašauskas laimėjo dvi kovas ir užėmė 9 vietą. K. Pinčiukas pralaimėjo jau pirmą kovą. Pergalės atveju, antrame rate T. Tamašausko lauktų Vokietijai atstovaujantis Ammaras Abduljabbaras. Norint laimėti kelialapį, reiks iškovoti tris pergales ir patekti į pusfinalį, tarp keturių geriausių.

Kovo 16 dieną turnyre debiutuos Vytautas Balsys. Burtų dėka jis pateko į svorio kategorijos iki 75 kg antrą etapą ir čia susitiks su pasaulio ir Europos čempionatų dalyviu bulgaru Simeonu Chamovu. Iš šios svorio kategorijos kelialapius iškovos šeši geriausi. Šioje svorio kategorijoje kovos ir Norvegijai atstovaujantis Mindaugas Gedminas.

Tituluotas varžoves burtai lėmė Lietuvos boksininkėms. Svorio kategorijoje iki 51 kg Rugilė Altaravičiūtė burtų dėka pateko į antrą etapą ir pirmadienį susitiks su 2016 ir 2019 m. Europos čempionato prizininke baltaruse Julija Apanasovič. Olimpinius kelialapius iškovos šešios geriausios šios svorio kategorijos boksininkės.

Svorio kategorijoje iki 75 kg Europos jaunimo čempionė Gabrielė Stonkutė antradienį pirštines surems su 2019 m. Europos suaugusiųjų čempionato prizininke ukrainiete Anastasija Černokolenko. Pergalės atveju, G. Stonkutė antrame rate susitiktų su pirmąja skirstyta brite Lauren Price arba prancūze Michel Davina. Norint laimėti olimpinį kelialapį, reiks iškovoti dvi pergales ir patekti į pusfinalį.

Edgaras Skurdelis

Nors buvo baiminamasi koronoviruso grėsmės, olimpinių žaidynių atrankos turnyro organizatoriai patikino, kad ėmėsi visų būtinų priemonių ir renginys vyks kaip planuota Karalienės Elžbietos olimpiniame parke, „Copper Box“ arenoje. Varžybas galės stebėti ir žiūrovai.

„Remiantis Anglijos Visuomenės Sveikatos patarimais, naujausia informacija rodo, kad šį savaitgalį varžybos gali vykti. Mes nuolat bendraujame su Anglijos Visuomenės Sveikatos atstovais ir suprantame, kad padėtis gali pasikeisti.

Tačiau šiuo metu tvarkaraštis nėra koreguojamas ir varžybos vyks pagal numatytą grafiką. Mums labai svarbi dalyvių ir žiūrovų sveikata bei gerovė. Visoms komandoms liepta reguliariai plautis rankas. Jeigu kas nors iš dalyvių ar žiūrovų pajaus peršalimo ar gripo simptomus, jiems patartina savarankiškai izoliuotis, būti lauke, vengti kontakto su kitais žmonėmis ir susisiekti su Organizacinio komiteto medicinos pareigūnais, kurie patars ir suteiks bet kokią tolesnę medicininę pagalbą.

Mes įdiegėme eilę papildomų priemonių, tokių kaip kasdienis sportininkų temperatūros matavimas. Tai suteiks mums papildomus duomenis apie boksininkus ir leis sekti bei atpažinti bet kokius pokyčius“, – teigiama oficialiame Organizacinio komiteto pranešime.

Kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes boksininkai galės iškovoti ir pasauliniame atrankos turnyre, kuris numatytas gegužės 11-25 d. Paryžiuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)