Sveikatos apsaugos ministrė Danielle McCann spaudos konferencijoje sakė, kad kovo 16–22 dienomis turėjusios vykti varžybos buvo atšauktos dėl „viruso perdavimo rizikos“.

Čempionate ruošėsi dalyvauti apie 200 čiuožėjų iš 50 šalių, tarp jų – Lietuvos šokių ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.

Kanadoje patvirtinta beveik 100 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, įskaitant aštuonis Kvebeko provincijoje, taip pat užfiksuotas vienas mirties atvejis Britų Kolumbijoje.

Pasak D. McCann, dalis dalyvių būtų atvykę iš šalių, kuriose vyksta vietinis užkrato perdavimas ir yra mažai galimybių atlikti laboratorinius tyrimus bei gydyti pacientus.

Be to, pats renginys būtų „galėjęs prisidėti prie geografinio viruso plitimo“, sakė ministrė.

Ketvirtadienį taip pat pranešta apie atšauktus du paskutinius pasaulio kalnų slidinėjimo taurės varžybų etapus Slovėnijoje ir Italijoje.

Be to, stabdomas jau įpusėjęs pasaulio jaunių čempionatas, vykęs Norvegijoje.

Nukentėjo ir tarptautinis teniso kalendorius: atidėtas kitą mėnesį Vengrijos sostinėje Budapešte turėjęs vykti pasaulio moterų komandinių pirmenybių „Fed Cup“ finalas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją