Į Ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio paskelbtą nutarimą jau sureagavo Nacionalinė krepšinio lyga (NKL), informavusi, kad likusias reguliariojo sezono rungtynes žais už uždarų durų.

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) kiek anksčiau pranešė, kad taip pat laikysis Vyriausybės nurodymų. Dėl susidariusios situacijos LKL penktadienį šaukia neeilinį valdybos narių susirinkimą, po kurio ir priims sprendimą, ar tęsti čempionatą už uždarų durų.

Primename, kad ketvirtadienį sustabdyti čempionatą nusprendė Eurolyga, kurioje rungtyniauja Kauno „Žalgiris“. Pagal ankstesnį tvarkaraštį artimiausias Eurolygos rungtynes namie Kauno „Žalgiris“ turėjo žaisti kovo 24-ąją su Stambulo „Fenerbahče“. Šis mačas taip pat patenka į Vyriausybės numatytų rungtynių „be žiūrovų“ organizavimo laikotarpį.

Vilniuje posėdžiavusi Vyriausybė pritarė sprendimui nuo penktadienio uždrausti ir visus viešus renginius uždarose patalpose, atvirose erdvėse renginiai bus leidžiami tik iki 100 žmonių. Atstumas tarp žmonių viešuose renginiuose gali būti ne mažiau nei metras, renginiai neturi būti skirti vyresnio amžiaus žmonėms.

Informaciją apie tai, kad mėnesiui stabdo visas regbio varžybas, jau yra išplatinusi Lietuvos regbio federacija.

Lietuvos futbolo A lyga sprendimo dėl tolesnio čempionato vykdymo nėra priėmusi.

Savo nurodymus dėl sportinių veiklų vykdymo jau pateikė Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Lietuvos plaukimo federacija skelbia, kad neįvyks kovo 19–21 dienomis Kauno „Girstučio“ baseine numatytas atviras Lietuvos plaukimo čempionatas. Nenorėdama rizikuoti varžybų dalyvių, jų artimųjų, žiūrovų ir personalo sveikata, Lietuvos plaukimo federacija šalies čempionatą nusprendė atidėti.

Dėl kitos varžybų datos bus sprendžiama vėliau, paaiškėjus naujoms Vyriausybės rekomendacijoms. Primename, kad kovo 13–14 dienomis, Alytuje turėjęs vykti Lietuvos jaunučių-jaunių plaukimo čempionatas taip pat surengtas nebus.

Tarptautinio Dano Pozniako bokso turnyro finalinės kovos penktadienį vyks be žiūrovų. Tokį sprendimą priėmė Lietuvos bokso federacija ir turnyro organizacinis komitetas, atsižvelgdami į Vyriausybės siūlymus dėl koronaviruso grėsmės laikinai uždrausti masinius renginius visoje šalyje.

D. Pozniako turnyro finalai buvo numatyti vykdyti didžiausioje sostinėje „Siemens“ arenoje.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) savo ruožtu stabdo jos kuruojamų moterų ir moksleivių krepšinio lygų čempionatus dviems savaitėms.

Taip pat atšaukiama kovo 13 dieną turėjusi vykti Jr.NBA Lietuva burtų traukimo ceremonija ir pats projektas nukeliamas neribotam laikui. Šį savaitgalį turėjęs vykti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektas mergaitėms „Aukime kartu“ bei kontrolinės Lietuvos ir Latvijos šešiolikmečių merginų rungtynės Anykščiuose nevyks.

FIBA atstovai atšaukė kitą savaitę turėjusį vykti vizitą į Klaipėdą, kurio metu turėjo būti sprendžiami organizaciniai, 2020 metų Europos vaikinų jaunimo krepšinio čempionato Lietuvoje, klausimai.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) dėl virusio taip pat stabdo savo turnyrų vykdymą. Taigiama, kad organizacija kasdien stebės esamą situaciją ir pratęs varžybas, kai tik situacija leis.

Baltijos rankinio lygos rengėjai taip pat sustabdė čempionato vykdymą, dėl to šeštadienį Klaipėdoje neįvyks planuotos BHL ketvirtfinalio rungtynės tarp „Dragūno“ ir Polvos „Serviti“.

Tuo metu Lietuvos rankinio čempionate artimiausias dvi savaites rungtynės bus rengiamos be žiūrovų.

Lietuvos ledo ritulio čempionato kovos laikinai stabdomos. Sprendimas dėl galimybių užbaigti čempionatą bus priimtas atsižvelgus į situacijos pokyčius.

Nacionalinėje vaikų ledo ritulio lygoje (NVLRL) penktadienio rungtynės privalės būti surengtos be žiūrovų, vėliau iki kovo 27 d. pirmenybėse bus pristabdytos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)