Vis daugiau klausimų kyla ir dėl liepos 24 – rugpjūčio 9 dieną Tokijuje vyksiančių olimpinių žaidynių.

Nors internete spekuliuojama apie galimą olimpinių žaidynių atšaukimą ar nukėlimą, Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Vykdomasis komitetas praėjusią savaitę viešu pranešimu užtikrino, kad „pasirengimas vyksta pagal planą“. Dėl susidariusios situacijos sukurta darbo grupė, kurią sudaro TOK, Tokijo olimpinių žaidynių organizacinio komiteto, Tokijo miesto, Japonijos valdžios ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovai.

Laidymasis visų PSO patarimų, TOK paskelbė rekomendaciją viso pasaulio nacionaliniams olimpiniams komitetams ir sportininkams toliau ruoštis startams Tokijo olimpinėse žaidynėse kaip suplanuota.

„Mes atidžiai stebime šią itin sudėtingą situaciją, laikydamiesi tiek TOK, tiek Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomendacijų. Pagal paskutinę oficialią informaciją – žaidynės įvyks, nors plintantis virusas pasirengimui ir maišo kortas, – komentavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. – Kasdienėje savo veikloje laikomės visų saugumo rekomendacijų – tą patį daryti norėtume paraginti tiek sportininkus, tiek ir visuomenę.“

Laikydamsis SAM rekomendacijų, praėjusią savaitė LTOK atšaukė balandžio pradžioje turėjusį vyktį „Olimpinio švietimo forumą“. Jis nukeltas į rugsėjo mėnesį.

„Bet kokią pasirodžiusią informaciją iš TOK nedelsdami paskelbsime ir mūsų svetainėje LTOK.LT, – pridėjo olimpinė čempionė. – Taip pat rekomenduojame žmones atidžiai sekti ir SAM pateikiamą informaciją.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)