Šis Italijos olimpinio komiteto sprendimas galioja visiems įvairaus rango ir lygio sporto renginiams, įskaitant ir „Serie A“ čempionatą.

„Ši situacija neturi precedento istorijoje“, – skelbiama IOK pranešime.

Iš pradžių Italijos vyriausybė ketino visas sporto varžybas leisti rengti be žiūrovų.

Tačiau galiausiai šalies olimpinis komitetas nusprendė visiškai sustabdyti sporto renginius. Šis kreipėsi į šalies vyriausybę, kad išleistų specialų premjero nutarimą.

Šis sprendimas neturės įtakos tarptautiniams renginiams (UEFA Čempionų lyga, Eurolyga, Europos taurės turnyras, FIBA Čempionų lyga), kurie vyks be žiūrovų.

Praėjusį savaitgalį Italijos sporto ministras Vincenzo Spadafora apkaltino futbolo „Serie A“ lygą neatsakingumu už tai, kad ignoravo vyriausybės siūlymus atidėti rungtynes.

Anot jo, nėra prasmės tęsti lygos pirmenybes, kai Šiaurės Italijoje karantine atsidūrė 16 milijonų žmonių.

Visgi savaitgalį „Serie A“ rungtynės vyko tuščiuose stadionuose.

Koronavirusas palietė ir Čempionų lygą: PSG ir Dortmundo „Borussia“ bei „Valencia“ ir „Atalanta“ atsakomieji mačai Paryžiuje vyks be žiūrovų.

Sprendimų imasi ir Prancūzijos sporto ministerija, kuri nurodė „Ligue 1“ čempionatą tęsti be žiūrovų arba rungtynes stebint ne daugiau nei 1000 sirgalių.

Per parą – beveik šimtas mirusių

„Delfi“ primena, kad Italijoje per šią parą nuo koronaviruso sukeltos ligos mirė 97 žmonės, bendras jo aukų skaičius šalyje jau išaugo iki 463.

Tai pirmadienį pranešė Civilinės saugos departamento vadovas Angelas Borellis. Jo duomenimis, šiuo metu infekuotųjų skaičius siekia 9172. Anksčiau buvo pranešta apie 366 mirusius žmones ir 6387 užsikrėtimo atvejus.

Užsikrėtusiųjų rasta visuose Italijos regionuose, bet epicentrais tebelaikomos Lombardijos ir Veneto sritys, kur susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas vasario 21 d. Miestai vadinamojoje raudonojoje zonoje yra izoliuoti.

Vyriausybė davė nurodymą uždaryti visas mokyklas šalyje iki kovo 15 d. Neatmetama, kad šis terminas bus pratęstas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)