Pasak jo atstovų, tik 100 akredituotų svečių iš Tarptautinio olimpinio komiteto ir Tokijo žaidynių organizacinio komiteto bus leista dalyvauti renginyje, vyksiančiame ketvirtadienį Olimpijoje, kur buvo rengiamos senovės olimpiados.

Trečiadienį numatyta generalinė repeticija taip pat nebus prieinama plačiajai visuomenei.

„Raginame miestų, per kuriuos bus nešama olimpinė ugnis, arba kur ji bus paliekama naktį, merus vykdyti Sveikatos apsaugos ministerijos ir Nacionalinės visuomenės sveikatos apsaugos organizacijos nurodymus“, – rašoma Graikijos olimpinio komiteto pareiškime.

Planuojama, kad Tokijo žaidynių liepsna bus įžiebta per tradicinę ceremoniją. Vėliau, perdavus estafetę Graikijoje, ji bus įteikta organizatoriams Tokijuje per kitą ceremoniją, turinčią įvykti kovo 19 dieną Atėnų stadione „Panathinaiko“.

Olimpiados organizatoriai savo pareiškime pažymėjo, kad jų „keliaujančios delegacijos dydis bus kiek įmanoma apribotas“.

„2020-ųjų Tokijo [žaidynių organizatoriai] yra dėkingi už visų dalyvaujančių šalių pastangas užtikrinti, kad ceremonija įvyktų atsižvelgiant į naujausias Graikijos vyriausybės kovos su COVID-19 priemones“, – nurodoma pareiškime.

Graikijoje olimpinės ugnies deglą neš 600 bėgikų, įveiksiančių 3 500 km ir 842 jūrmylių atstumą ir perdavinėsiančių estafetę 37 miestuose ir 15 archeologinių vietovių.

Sekmadienį Graikijos vyriausybė paskelbė, kad dėl koronaviruso protrūkio visi profesionalaus sporto renginiai ateinančias dvi savaites vyks be žiūrovų. Tokia žinia nuskambėjo Sveikatos apsaugos ministerijai sekmadienį informavus, kad šalyje iš viso nustatyti 73 užsikrėtimo atvejai.

Ketvirtadienį Pirėjo mieste vyksiančios futbolo Europos lygos varžybos tarp klubų „Olympiakos“ ir „Wolves“ taip pat vyks už uždarų durų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)