„Cofidis“ ir „Groupama-FDJ“ komandos šioje šalyje įstrigo dėl užregistruotų ligos COVID-19 atvejų vasario 27-ąją nutraukus JAE lenktynes (UAE Tour).

„Groupama-FDJ“ paskelbė, kad keturi komandos nariai – prancūzai Arnaud Demare'as ir Davidas Gaudu, olandas Ramonas Sinkeldamas ir lietuvis I. Konovalovas sekmadienį galėjo sėsti į lėktuvą ir grįžti.

„Keliaujame namo!“ – tviteryje parašė A. Demare'as.

„Cofidis“ generalinis direktorius Cedricas Vasseur padėkojo „visiems, kurie dieną ir naktį dirbo, kad galėtume anksčiau grįžti“.

JAE lenktynės buvo nutrauktos vienos šių komandų dviem darbuotojams italams testais nustačius naująjį koronavirusą. Kovo 3 dieną JAE paskelbė apie dar šešis susijusius atvejus: pranešta, kad užsikrėtė du rusai, du italai, vienas vokietis ir vienas kolumbietis.

Daugumai komandų buvo leista išvykti, bet dvi minimos prancūzų komandos, rusų komanda „Gazprom“ ir JAE komanda buvo karantinuotos viešbutyje, kur gyveno ir kiti užsikrėtę žmonės.

Anksčiau pareigūnai komandų pareigūnams sakė, kad karantinas tęsis iki kovo 14 dienos.

Kovo 3-iąją „Cofidis“ sporto direktorius Roberto Damiani pagrasino pradėti bado streiką, jei karantinas netrukus nebus nutrauktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)