Du pasaulio taurės varžybų medalius savo laimėjimų kolekcijoje turinti O. Baleišytė neseniai Berlyne vykusio pasaulio dviračių treko čempionato skrečo rungtyje iškovojo 6-ą vietą, o daugiakovėje (omniume) liko 21-a ir be kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes.

„Po skrečo rungties buvau labai patenkinta, nes jaučiau, kad galiu dar geriau ir esu stipri. Bet omniumo dieną viskas apsivertė aukštyn kojom. Sunku net paaiškinti, kaip apmaudu, kai pati supranti, kad tokį rezultatą lėmė ne prastas pasirengimas, o psichologija, – sakė O. Baleišytė. – Per savo svarbiausią rungtį – omniumą – dažniausiai perdegu, nebekontroliuoju savęs ir rezultatas neatitinka mano galimybių. Grįžau labai nusivylusi.

Tokiais momentais nieko nebesinori, tik pakabinti dviratį. Manau, kad sutartis su plento komanda man dabar yra geriausia, kas gali nutikti. Laikas viską užmiršti, išsikelti naujus tikslus ir atversti naują popieriaus lapą“.

O. Baleišytė jau buvo sulaukusi pasiūlymų atstovauti plento varžybose. „Anksčiau net negalvojau, kad galėčiau važiuoti plente ir dar profesionalioje komandoje. Po 2018 metų Lietuvos plento čempionato grupinių lenktynių nugalėtoja Rasa Leleivytė sakė, kad gerai važiavau ir domėjosi, ar nenorėčiau lenktyniauti plente.

Nuo tada ir kirbėjo mintis apie kitą dviračių discipliną, – teigė Olivija. – Turėjau kelis pasiūlymus prisijungti prie UCI moterų plento komandų, bet nesusidomėjau, nes komandos buvo silpnokos arba siūlė visiškai atsisakyti treko. O „Astana“ man leido derinti treko varžybas su plentu“.

O. Baleišytė plente nebus visiška naujokė. Ji 2015 metais dalyvavo septynių etapų lenktynėse „Tour de l’Ardeche“ Prancūzijoje. „Pati nesuvokiu, kaip tokias sunkias daugiadienes po Prancūzijos kalnus sugebėjau baigti būdama vos pirmų metų jaunė. Prisimenu, kad į varžybas atvykau iškart po pasaulio jaunių treko čempionato ir taip jau išsekusi“, – prisiminė dviratininkė, kuri 2018 metais Lietuvos plento čempionate buvo antra tiek asmeninėse, tiek grupinėse lenktynėse.

O. Baleišytės komandos draugėmis bus Italijos, Kazachstano, Kolumbijos, Kubos, Meksikos ir Ukrainos dviratininkės. UCI antrojo diviziono („Continental“) komanda „Astana“, kurios bazė įsikūrusi netoli Venecijos, Montebelunoje, pernai iškovojo 16, o šiemet – jau dvi pergales. Šiais metais kubietė Arlenis Sierra laimėjo „Herald Sun Tour“ (Australija), o meksikietė Lizbeth Salazar – „Setmana Ciclista Valenciana“ (Ispanija) lenktynių etapus. Beje, Olivija su meksikiete yra pažįstamos, nes ne kartą lenktyniavo treke.

O. Baleišytė su treku neatsisveikina. „Trekas man yra pirmoje vietoje. Nors šiais metais atstovausiu „Astana“ komandai, trekas išliks mano programoje – grafiką derinsime su plento varžybomis. Dar nežinau, kada bus pirmasis sezono startas plente. Dabar svarbiausia – apsiprasti komandoje“, – sakė daugkartinė Lietuvos treko čempionė, keturių pasaulio treko čempionatų dalyvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)