Ketvirtą kartą pasaulio čempionate dalyvavusi 21 metų O. Baleišytė gavo minus 52 taškus. Ji skreče buvo 14-a, tempo lenktynėse – 20-a, o atkrintamosiose lenktynėse – 15-a.

Po trijų rungčių Lietuvos dviratininkė su 28 taškais buvo klasifikuota 19-a. Paskutinėje rungtyje – 80 ratų (20 km) grupinėse lenktynėse dėl taškų su 8 kontroliniais punktais – Olivija buvo aplenkta net keturiais ratais ir gavo minus 80 taškų.

Pagrindinė Olivijos varžovė kovoje dėl olimpinio kelialapio šveicarė Andrea Waldis (34 tšk.) tarp 24 dalyvių užėmė 18-ą vietą.

Beje, per pirmąją rungtį įvyko griūtis. Į ją pateko penkios dviratininkės, tarp jų ir šios rungties Londono bei Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, dukart pasaulio ir keturiskart Europos čempionė britė Laura Kenny.

Pasaulio čempione tapo 22 metų japonė Yumi Kajihara (121 tšk.). Sidabro medalį antrus metus iš eilės pelnė italė Letizia Paternoster (109 tšk.), o bronzos – 23 metų lenkė Daria Pikulik (100 tšk.).

Nugalėtojos titulą gynusi olandė Kirsten Wild (83 tšk.), kuri už griūties sukėlimą pirmojoje rungtyje negavo nė taško, užėmė septintą vietą, o L. Kenny (60 tšk.) klasifikuota 12-a.

O. Baleišytė prieš pasaulio čempionatą kovoje dėl olimpinio kelialapio buvo pirma už brūkšnio. Berlyne Olivijai reikėjo bent dviem pozicijomis būti aukščiau už Šveicarijos atstovę.

O. Baleišytė 2017 ir 2018 metų pasaulio čempionato omniume buvo 18-a, o pernai užėmė 22-ą vietą. Olivija skrečo rungtyje trečiadienį buvo šešta.

Šeštadienį vyrų sprinto lenktynėse dalyvaus Vasilijus Lendel. Kvalifikacijos varžybos (35 dalyviai) prasidės 12.25 val. (Lietuvos laiku).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)