Airijos sveikatos ministras Simonas Harrisas per trečiadienį įvykusią konsultaciją savo šalies Regbio sąjungą griežtai informavo, kad dėl susidariusios situacijos ir galimo viruso pavojaus rungtynės vykti negali.

Kaip informuoja pati regbio sąjunga, kol kas tikimasi, kad šios rungtynės nebus apskritai atšauktos, bet tik nukeltos.

Airijos ir Italijos vyrai Dublino „Aviva“ stadione turėjo susitikti kovo 7-ąją, o šių šalių moterys „Energia Park“ stadione – kovo 8-ąją.

Kovo 6-ąją neįvyks ir planuotas Airijos ir Italijos regbio U-20 rinktinių mačas.

„Mes palaikome valstybės poziciją saugant visuomenės sveikatą koronaviruso pavojaus akivaizdoje“, – savo pranešime teigia regbio sąjunga.

„Tai nebuvo lengvas sprendimas, bet reikėjo jį priimti“, – BBC cituoja aukštą Airijos sveikatos apsaugos sistemos pareigūną.

Tai yra pirmas precedentas, kai dėl koronaviruso grėsmės užsienio šalys reaguoja į savo atstovų rungtynes su italais ir jas atšaukia.

Penktadienį rungtynės su svečiais iš Italijos yra suplanuotos ir Kauno „Žalgirio“ arenoje, kurioje turi viešėti Milano „Olimpia Armani“ krepšininkai. Nors dėl koronaviruso pavojaus Lietuvoje ir paskelbta ekstremali padėtis, kol kas pranešama, kad šis susitikimas įvyks.

Tiesa, „Žalgiris“ informavo, kad į susitikime neturėtų būti sirgalių iš Italijos, taip pat „kviečiami sąmoningais būti“ ir krepšinio gerbėjai, kurie per pastarąsias kelias savaites viešėjo koronaviruso apimtose Kinijoje ar Šiaurės Italijoje – Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionuose.

Plačiau apie „Žalgirio“ atvejį skaitykite čia.

Italijos regbio rinktinė

Apskritai koronavirusas įvairiose sporto šakose smarkiai jaukia tvarkaraščius. Koreguojamas moterų Eurolygos grafikas, dėl ligos protrūkio atidėtos visos Šiaurės Italijoje turėjusios vykti futbolo „Serie A“ pirmenybių rungtynės, o Milano „Inter“ ketvirtadienį UEFA Europos lygos šešioliktfinalio susitikimą su Razgrado „Ludogorec“ žais be žiūrovų.

Trečiadienį pranešta, kad kovo 13-15 dienomis koronaviruso taip pat apniktoje Pietų Korėjoje turėjęs vykti pasaulio greitojo čiuožimo trumpuoju taku čempionatas atšaukiamas.

Toks sprendimas priimtas Seulo valdžiai uždraudus visas sporto varžybas. Tarptautinė čiuožimo sąjunga (ISU) pažymėjo, jog perkelti pirmenybes į kitą vietą „būtų problematiška“.

Diena anksčiau atidėtas Busane turėjęs vykti pasaulio stalo teniso komandų čempionatas.

Pietų Korėjoje diagnozuota per 1200 koronaviruso užkrato atvejų – daugiau jų fiksuojama tik Kinijoje, kur ir prasidėjo naujos ligos protrūkis.

Varžybų planuotu metu nepriims ir kita Pietryčių Azijos valstybė Vietnamas. Čia kovo 24-29 dienomis turėjo būti rengiamas prestižinis „Vietnam International Challenge 2020“ badmintono turnyras, kuriame kovojama dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes.

Pasaulinė badmintono federacija (BWF) atidėjo varžybas Hanojuje iki birželio.

Vietnamas praneša apie 16 koronavirusu susirgusių žmonių.

Taip pat trečiadienį pranešta, kad stabdomas ir Japonijos aukščiausiosios futbolo lygos čempionatas, pasigirdo kalbos ir apie pavojų Tokijo olimpinėms žaidynėms, nors Tarptautinis olimpinis komitetas tikina, kad jokie sprendimai nebus priimti iki gegužės.

Taip pat atšauktas kovo 23-29 d. Sofijoje (Bulgarija) turėjęs vykti pasaulio jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio IIB diviziono turnyras, kuriame turėjo dalyvauti ir Kinijos komanda.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)