EEVZA generalinė sekretorė Inara Brokanė ir EEVZA sniego ir paplūdimio tinklinio koordinatorius Edgars Zaizenijs pasveikino visus EEVZA šeimos atstovus ir padėkojo atvykusiems delegatams iš Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Rusijos už norą dalyvauti diskusijoje.

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) generalinis sekretorius Andrius Gaidys ir LTF viceprezidentas Marius Vasiliauskas šiltai pasveikino susirinkusius dalyvius ir pasidžiaugė, kad pirmą kartą EEVZA paplūdimio ir sniego tinklinio atstovai susirinko Vilniuje, kas yra labai svarbu plėtojant tinklinio sporto šaką Lietuvos ir vystant bendradarbiavimo ryšius Lietuvoje.

Susirinkimo metu dalyviai pasidalino paskutinėmis naujienomis apie paplūdimio ir sniego tinklinio plėtrą savo šalyse. Estijos atstovas Laosas Lukasas trumpai pasidalino informacija apie Europos paplūdimio tinklinio komisijos (EBVC) posėdį, vykusį praėjusių metų gruodį Europos tinklinio namuose Liuksemburge.

Kita susirinkimo tema - 2020 metų EEVZA sniego tinklinio sezono apžvalga. Neseniai Armėnijoje ir Sakartvele vyko istoriniai įvykiai - čia pirmą sykį surengti Europos sniego tinklinio turo etapai. I. Brokanė ir E. Zaizenijs pristatė šių turnyrų organizacinius aspektus ir vėliau juos aptarė su savo kolegomis. Delegatai iš Lietuvos ir Rusijos taip pat pasidalino savo patirtimi ir pristatė savo šalyse vykusius sniego tinklinio turnyrus.

Beje, Europos sniego tinklinio turo etapuose Armėnijoje ir Sakartvele puikiai pasirodė Lietuvos moterų komanda, abu sykius patekusi tarp prizininkių. Kitą savaitę Italijoje vyks ketvirtasis etapas, kuriame turėjo startuoti ir Lietuvos vyrų komanda, bet, kaip teigė M. Vasiliauskas, dėl Italijoje atsiradusios koronaviruso grėsmės buvo nuspręsta Lietuvos sportininkų į šią šalį nesiųsti.

EEVZA toliau kurs planus dėl kito sniego tinklinio sezono, kad pritrauktų dar daugiau komandų ir žaidėjų bei plėtotų sportą pasitelkus įvairių organizacijos federacijų narių atsiliepimus. To siekiama palaikant FIVB ir CEV sniego tinklinio sporto šakos vystymą pasaulyje ir siekiant, kad sniego tinklinis prisijungtų prie olimpinių sporto šakų šeimos.

Vėliau susirinkimo dalyviai diskutavo paplūdimio tinklinio klausimais. Buvo nuspręsta pristatyti EEVZA paplūdimio tinklinio turnyrus U16 ir U18 amžiaus grupėse prieš Europos U18 paplūdimio tinklinio čempionatą. EEVZA pakvietė visas savo nares informuoti, kas galėtų surengti vienos iš minėtų amžiaus grupių renginius 2020 metų sezone. Pagal EEVZA narių pateiktą informaciją bus sudarytas 2020 m. EEVZA paplūdimio tinklinio sezonas.

Susirinkimas baigėsi diskusija, kurios metu delegatai pasidalino savo patirtimi rengiant zoninius paplūdimio tinklinio turnyrus ir Pasaulio turo etapus. Taip pat buvo diskutuojama apie paplūdimio tinklinio vystymosi programas, kursus treneriams ir koordinatoriams, kas suteiktų didesnių galimybių šio sporto plėtojimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)