Bronzą pelnė austras Dominikas Landertingeris (1 klaida, +1:22,1).

Italijoje vykstančiose pirmenybėse M. Fourcade'as iškovojo antrą apdovanojimą – prieš tai bronzą jis laimėjo 10 km sprinto rungtyje.

Pagal pasaulio čempionatuose surinktus aukso medalius dabartinis pasaulio taurės bendrosios įskaitos lyderis susilygino su karjerą jau baigusiais norvegu Emiliu Hegle Svendsenu bei vokiete Magdalena Neuner – visų jų sąskaitose yra po 12 titulų.

Daugiau – 20 – kartų pasaulio čempionu yra tapęs tik legendinis Norvegijos biatlonininkas Ole Einaras Bjorndalenas.

Iš Lietuvos sportininkų trečiadienis sėkmingiausias buvo Karoliui Dombrovskiui, perėmusiam lyderio estafetę iš čempionatą galingai pradėjusio Vytauto Strolios.

Kaip ir M. Fourcade'as, 29-erių vilnietis vienintelį sykį prašovė paskutiniame ugnies ruože ir prancūzui pralaimėjęs 5 min. 11,9 sek. užėmė 30-ą vietą.

Tai – antras geriausias pasiekimas elitinėse varžybose K. Dombrovskio karjeroje. Praėjusiame sezone jis buvo finišavęs 25-as pasaulio taurės etape.

V. Strolia šįkart tenkinosi 55-a pozicija (3 klaidos, +7:10,1), labiausiai patyręs rinktinės biatlonininkas Tomas Kaukėnas finišą pasiekė 74-as (4 klaidos, +9:06,1).

„Sprendžiant iš to, kad šį sezoną tris kartus iškovojau įskaitinių taškų, tai yra geriausi mano metai. Pasaulio čempionate visi trys individualūs startai buvo vis geresni. Patekau pirmą kartą į persekiojimą, ten dar pagerinau savo poziciją, o šiandien ta 30 vieta labai džiugina. Ačiū visiems, kas manimi tikėjo ir palaikė.

Šiandien yra ta diena ir tas rezultatas, apie kurį galima kalbėti. Prieš čempionatą sakiau, kad norėsiu padaryti rezultatą, apie kurį būtų galima kalbėti – tą ir padariau. Dėkoju treneriams, kurie pasitikėjo manimi, davė šansą ir pastatė mane į vieną geriausių starto grupių. Varžybų pabaigoje pradėjo snigti ir tai irgi atsiliepė rezultatams, todėl esu dėkingas, kad suteikė man šansą, o aš pateisinau jų lūkesčius“, – džiūgavo K. Dombrovskis.

Jis pripažino, kad lemiamu metu šaudykloje koją pakišo jaudulys, o netaiklus galėjo būti ne vienas šūvis.

„Ketvirtas šaudymas buvo be galo emocionalus. Nesugebėjau išlaikyti šaltų nervų ir nuo pat pirmo šūvio kojos labai drebėjo, negalėjau pabėgti mintimis nuo to, ką turiu padaryti. Tai turėjo įtakos tai vienai baudos minutei. Iš tikrųjų, keli šūviai „praėjo“ vos vos...“ – komentavo K. Dombrovskis, atskleidęs, kad du taikiniai užsivertė kliudžius jų kraštą – vadinamąjį gabaritą.

4 kartus per 7 dienas varžybose startavęs K. Dombrovskis poilsio neturės – ketvirtadienį jis su Natalija Kočergina dalyvaus vienetų mišrioje estafetėje.

„Nuovargis jau jaučiasi, bet ne tiek fizinis, kiek psichologinis. Varžybų laukimas, priešvaržybinės dienos, mankštos jau davė papildomo nuovargio“, – teigė biatlonininkas.

Nacijų taurės įskaitoje lietuviai aplenkė suomius ir dabar rikiuojasi 16-ti (2874 taškai). Patekimas į Top-17 kitą sezoną suteiktų teisę individualiose rungtyse deleguoti nebe tris, o keturis Lietuvos atstovus.

Šis pasaulio čempionatas rinktinei klostosi puikiai: mišrio estafetės kvartetas užėmė 16-ą vietą, V. Strolia sprinte buvo 28-as, persekiojime – 31-as, o N. Kočergina sprinte – 34-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)