Du kartus šaudykloje klydusi sportininkė 7,5 km distancijoje finišavo 34-a. Tiesa, po pirmojo šaudymo gulomis, kuomet neprašovė nė karto, ji rikiavosi netgi 9-a.

„Šaudymas stovint pas mane yra nestabilus, sunkiau yra psichologiškai. Prieš startą buvau rami, nusiteikusi neišradinėti dviračio ir paprastai atlikti savo darbą“, – įvykius antroje šaudykloje trumpai apibūdino N. Kočergina.

Už Lietuvos biatlonininkės nugaros liko tokios sportininkės, kaip triskart pasaulio taurę iškovojusi suomė Kaisa Makarainen (40 vieta) ar iki šio starto sezono lydere buvusi norvegė Tiril Eckhoff (59 vieta).

„Moterų komanda pas mus kol kas yra maža, todėl startuojame visuose pasaulio taurės etapuose ir renkame taškus nacijų įskaitai. Specialus pasiruošimas čempionatui ir svarbiausiems startams yra strategiškai suplanuotas. Treneriai planuoja stovyklas, treniruočių metodiką, reljefo niuansus bei prie varžybų priartina stovyklų vietas“, – sėkmės priežastis svarbiausiuose startuose įvardijo N. Kočergina.

N. Kočergina dalyvaus sekmadienio persekiojimo lenktynėse, į kurias patenka 60 geriausiai sprinte pasirodžiusių sportininkių.

Kita Lietuvos atstovė Gabrielė Leščinskaitė (šaudymas 1+1) užėmė 68-ąją vietą, o Ana Jesipionok (1+0) liko 97-a.

Auksą iškovojo norvegė Marta Olsbu Roiseland (0+1), sidabrą – amerikietė Susan Dunklee (0+0), o bronza atiteko čekei Lucie Charvatovai (1+0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)