Jasnos slidinėjimo kurorte Slovakijoje vyko ketvirtasis Europos taurės varžybų etapas, o lietuvių duetui tai buvo pirmasis pasirodymas tarptautinėse varžybose. Slalome ir slalome gigante dalyvavę sportininkai prisipažino, kad pasiekti rezultatai viršijo lūkesčius.

„Parsivežėme nepaprastai gerų įspūdžių ir pasirodėme labai gerai – iki geriausio įmanomo rezultato mums pritrūko tik vienų vartų. Tai labai padėjo įvertinti turimus resursus bei potencialą. Pasirodėme net labai gerai, tad nuotaikos yra tikrai pozityvios ir pakilios“, – įspūdžiais dalijosi treneris-vedlys V. Makauskas.

Dalyvavimas Europos taurėje lietuvių duetui buvo strategiškai svarbus, nes tokiose varžybose yra renkami kvalifikaciniai taškai, pagal kuriuos skiriamos vietos į Pasaulio taurės čempionatą ir žiemos paralimpines žaidynes. Karolis ir Vytenis treniruodamiesi varžyboms skyrė visas jėgas – nuo lapkričio mėnesio nepraleido treniruočių Liepkalnyje, taip pat buvo išvykę į slidinėjimo stovyklą Italijoje.

„Šių varžybų tikslas buvo surinkti reikiamus kvalifikacinius taškus, todėl joms ruošėmės maksimaliai. Varžybose puikiai išbandėme savo jėgas ir įsivertinome, kaip gerai esame pasiruošę šiuo metu. Susipažinome su varžovais, su kuriais susitiksime ir kituose etapuose“, – pasakoja K. Verbliugevičius.

Vis dėlto, Karolis ir Vytenis pripažįsta, kad dalyvavimas tokio tipo varžybose yra nemažas iššūkis, mat jų duetui trūksta ne tik finansavimo, bet ir papildomų rankų.

„Kol kas esame tik dviese, todėl labai trūksta papildomų komandos narių, dėl to reikia itin griežtai planuoti savo laiką. Įtemptu grafiku turime sudalyvauti ir apšilime, ir apsilankyti trasos inspekcijoje bei daugybėje kitų dalykų.

Lietuvoje neturime tinkamų sąlygų slalomo giganto treniruotėms, trūksta įrangos, tačiau mokomės spręsti problemas ir kol kas susitvarkome su iškilusiais sunkumais“, – teigia K. Verbliugevičiaus treneris-vedlys V. Makauskas.

Artimiausi sportininkų laukiantys iššūkiai – rėmėjų paieška ir dalyvavimas nacionaliniuose Vokietijos ir Austrijos čempionatuose, kurie vyks kovo mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)