Finale Fidžio regbininkai po dramatiškos kovos 12:10 (12:5) nugalėjo Pietų Afrikos (PAR) rinktinę. Įdomu tai, kad šios komandos tarpusavyje paskutines rungtynes žaidė ir prieš savaitę vykusiame etape Hamiltone (Naujoji Zelandija), tačiau tai buvo mačas tik dėl devintos pozicijos. Tuomet 12:5 taip pat nugalėjo Fidžis.

Sidnėjuje šios komandos pademonstravo savo tikrąją jėgą ir nukeliavo iki pagrindinio finalo. Pusfinalyje Fidžis 17:14 palaužė Angliją, o PAR ekipa 19:12 pranoko amerikiečius. Finale jau antrąją minutę Fidžio rinktinę į priekį išvedė Napolioni Bolaca.

Jis pats tiksliai atliko ir realizacijos smūgį (7:0). Po poros minučių rezultatyvia ataka atsakė J. C. Pretoriusas, bet pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje N. Bolaca atliko dar vieną žeminimą (12:5).

Antrajame kėlinyje Zainas Davidsas sušvelnino PAR atsilikimą iki 2 taškų (10:12). Nors PAR regbininkai dar turėjo galimybių išplėšti pergalę, lemiamu momentu jie suklydo ir Fidžis kėlė į viršų nugalėtojų taurę. Nenuostabu, kad naudingiausiu žaidėju pripažintas N. Bolaca.

Fidžio regbio-7 rinktinės triumfas Sidnėjuje

„Visų pirma, noriu padėkoti visagaliui Dievui, kuris mums suteikė stiprybės ir jėgos, padėjusios mums įgyvendinti tai, ką buvome suplanavę. Prieš įžengiant į aikštę pasakiau savo komandai, kad einame mėgautis finalu ir atlikti savo darbą. Mes tai padarėme. Pergalę skiriame savo sirgaliams, kurie mus puikiai palaikė čia, Sidnėjuje“, – kalbėjo Fidžio rinktinės kapitonas Meli Derenalagi.

Trečiąją vietą Sidnėjuje užėmė JAV rinktinė, kurie mažajame finale 17:10 įveikė Anglijos regbininkus. Rungtynėse dėl penktosios pozicijos Naujosios Zelandijos komanda 24:7 įrodė pranašumą prieš Australijos ekipą.

Po keturių etapų pasaulio regbio-7 serijoje pirmauja Naujoji Zelandija (76 t6k.). Antrąją vietą užima PAR (67 tšk.), trečiąją - Prancūzija (56 tšk.). Toliau rikiuojasi Anglija (54 tšk.) ir Fidžis (53 tšk.).
Penktasis pasaulio serijos etapas vyks vasario 29-kovo 1 dienomis Los Andžele (JAV).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)