Pasirengimą atrankos turnyrams treniruočių stovyklose jau pradėjo Edgaras Skurdelis (svorio kategorija iki 57 kg), Vytautas Balsys (iki 75 kg), Paulius Zujevas (iki 81 kg), Tadas Tamašauskas (iki 91 kg) ir Algirdas Baniulis (virš 91 kg).

„Kaune jau vyko dvi treniruočių stovyklos, pirmoji buvo skirta fiziniam pasirengimui. Antroje stovykloje, kuri surengta kartu su Ukrainos komanda, daugiausia dėmesio skirta technikai ir taktikai. Vasario 2-8 d. dalyvausime tarptautiniame turnyre Vengrijoje.

Prestižiniame „Istvan Bocskai“ turnyre bus gera galimybė pajausti varžybų ritmą bei išbandyti jėgas su pajėgiais varžovais. Vėliau rengsime stovyklą Baltarusijoje. O prieš atrankos turnyrą Londone, vyksime į Angliją ir treniruosimės Šefildo olimpinėje bazėje, kartu su Anglijos ir kitų pajėgiausių Europos šalių boksininkais“, – apie pasirengimą pasakojo Lietuvos vyrų rinktinės treneris Vidas Bružas.

Pirmasis atrankos turnyras, kuriame kovos Europos boksininkai, vyks kovo 14-24 d. Londone. Pasaulinis atrankos turnyras Paryžiuje vyks gegužės 11-25 d.

Iveta Lešinskytė

Vis dar lieka nežinomybė, ar dėl olimpinio kelialapio kovos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 9 vietą užėmęs Europos čempionas Eimantas Stanionis. Jam kliūčių gali sudaryti sutartis su profesionalų bokso agentūra. Jeigu profesionalų ringe pergales skinančiam E. Stanioniui bus suteiktas leidimas, jis dalyvaus pasauliniame atrankos turnyre Paryžiuje.

Pasirengimą olimpinių žaidynių atrankai pradėjo ir Lietuvos moterų bokso rinktinė. Dėl olimpinių kelialapių kovos Rugilė Altaravičiūtė (svorio kategorija iki 51 kg), Ana Starovoitova (iki 60 kg), Austėja Aučiūtė (iki 69 kg) bei Gabrielė Stonkutė ir Iveta Lešinskytė (abi iki 75 kg).

Europos jaunimo čempionė G. Stonkutė praėjusią savaitę debiutavo suaugusiųjų tarptautinėse varžybose Bulgarijoje. Artimiausiu metu Lietuvos boksininkės vyks į treniruočių stovyklas Lenkijoje ir Ukrainoje.

„Praėjusiais metais I. Lešinskytė pasaulio čempionate bei Europos žaidynėse užėmė penktąsias vietas. Ji įrodė, kad yra vos per žingsnį nuo prizinių vietų. Kitos merginos taip pat yra pajėgios kovoti dėl olimpinių kelialapių. Todėl tikimės, kad Tokijo žaidynės taps istorinėmis ir jose pirmą kartą dalyvaus Lietuvos boksininkė“, – teigia Lietuvos moterų bokso rinktinės treneris Darius Katkevičiaus.

Lietuvos boksininkai yra dalyvavę visose vasaros olimpinėse žaidynėse po nepriklausomybės atkūrimo.

Edgaras Skurdelis
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)