Pagal savo poveikį į anabolinius steroidus panaši draudžiama medžiaga L. Vincent-Lapointe mėginyje rasta 2019 metų liepos 25 dieną. Kanojų sporto žvaigždė 5 mėnesius bergždžiai ieškojo, kaip dopingas galėjo patekti į jos organizmą.

„Konsultavausi su daugybe antidopingo ekspertų visame pasaulyje, ieškojau atsakymų ir kodėl dopingo kiekis sportininkės organizme buvo nepaprastai mažas, – montrealgazette.com kalbėjo sporto teisininkas Adamas Klevinas. – Jie sakė, kad šaltinis gali būti bet kas. Mes įstrigome, ieškojome adatos šieno kupetoje“.

A. Klevinas paimtą mėginį ištyrė 17-oje laboratorijų visame pasaulyje, pati kanojininkė sutiko praeiti ir melo detektoriaus testą. Kaip netikėtai paaiškėjo, draudžiamos medžiagos šaltinis buvo namie.

L. Vincent-Lapointe teigimu, ligandrolis į jos organizmą pateko sekso su buvusiu draugu metu. Kaip paaiškėjo paėmus plaukų mėginį, jos buvęs draugas išties vartojo papildus, kuriuose buvo didelis kiekis minėto steroido.

„Aš buvau įsiutusi, kad tuo šaltiniu pasirodė esąs jis, tačiau tuo pačiu metu man palengvėjo, kad po daug mėnesių paieškų aš radau, ko ieškojau, – specialioje spaudos konferencijoje kalbėjo L. Vincent-Lapointe. – Apie tai atletai negalvoja. Paprastai galimo šaltinio ieškome maiste, papilduose, vaistuose. Tai vietos, kurias aš itin kruopščiai tikrinu.“

Kanojininkė kategoriškai paneigė, kad kažką žinojo apie futbolą žaidusio draugo vartojamas draudžiamas medžiagas ir tikrai pati nevartojo, puikiai suvokdama, kad ant kortos pastatyta visa jos karjera.

Užvertus dopingo bylą kanadietė dabar visą savo dėmesį sutelks į Tokijo olimpines žaidynes.

Kanojų sprintas pirmą kartą įtrauktas olimpinę programą, o L. Vincent-Lapointe yra favoritė 200 m vienvietės ir 500 m dvivietės kanojų rungtyse. Šiose distancijose ji yra ir planetos rekordininkė.

Kanadietė yra ne vienintelė, apkaltinusi dėl dopingo savo antrąją pusę.

Vienas garsesnių atvejų nutiko su tenisininku Richardu Gasquet 2009 metų pavasarį, kai jo organizme buvo rasta kokaino pėdsakų. Teisme jis teigė, kad kokainas į jo organizmą pateko po merginos pabučiavimo naktiniame klube. Prancūzas buvo išteisintas ir grįžo į kortus.

Analogišku atveju skundėsi ir Shawnacy Barberis. Prieš pat 2016 metų olimpiadą įkliuvęs kanadiečių šuolininkas su kartimi tvirtino, kad kokainas į jo organizmą pateko po lytinių santykių su prostitute, vartojusia narkotiką. Sh. Barberis buvo taip pat išteisintas. Praėjus metams po to jis prisipažino esąs gėjus.

Keisčiausią versiją pateikė sportinio ėjimo žvaigždė Danielis Plaza. 1992 metų Barselonos olimpinis čempionas, įkliuvęs 1996 metais dėl uždraustos steroidinės medžiagos nandrolono, aiškino, kad dėl to kalta žmona ir oralinis seksas – pastaroji dėl nėštumo išskyrė padidintą hormonų koncentraciją.

Tuo metu Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) dar nebuvo, o aukščiausiasis Ispanijos teismas pripažino ėjiką nekaltu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)