A. Valinskas pažadą davė po to, kai „Parateam Lietuva apdovanojimų 2019” vedėjas Vytautas Rumšas jaunesnysis priminė televizijos prodiuseriui aštuonerių metų senumo istoriją. 2012-aisiais, Londono olimpiados išvakarėse, A. Valinskas davė pažadą pasirodyti Šilutės gatvėse vilkėdamas suknele, jeigu boksininkas Evaldas Petrauskas Londone iškovos apdovanojimą.

E. Petrauskas namo grįžo su olimpine bronza, o A. Valinskas tęsėjo pažadą boksininko gimtojoje Šilutėje.

„Jeigu jie (Lietuvos golbolo rinktinės žaidėjai – red.) laimi medalius, mes dviese pasiimsime dar kažką į komandą ir mes trise, būtent iš teatro, televizijos, šou meno žmonių, sužaisime su jais parodomąsias varžybas vien tam, kad lietuviai suprastų, kokia tai yra įdomi ir graži sporto šaka“, – į Vytautą Rumšą jaunesnįjį kreipėsi A. Valinskas, kurio žodžius palydėjo garsios ovacijos.

Pramogų pasaulio įžymybė A. Valinskas, stebint dviem šimtams kviestinių svečių, ant scenos su vedėju V. Rumšu jaunesniuoju diskutavo apie negalią, paralimpinį sportą ir pasitikrino žinias šioje srityje. Iš penkių klausimų apie paralimpinį sportą A. Valinskas net į keturis atsakė teisingai.

A. Valinskas prisiminė praėjusiais metais LRT televizijos eteryje rodytą projektą „Ypatingas būrys“ ir ypatingai jam įsiminusią šio projekto dalyvę šaulę Raimedą Bučinskytę. Televizijos prodiuseris salėje kreipėsi į Lietuvos paralimpinės rinktinės šaulę:

„Jūsų veidas sako žymiai daugiau nei ta užuojauta, kurią kartais dirbtinai pasako žmonės, o dar dažniau ypač politikai. Laimėjote golbolą? Nusifotkinam, nes šiemet rinkimai. O po to? O po to nieko. Tai va jūsų veidą rodyčiau per televiziją sausio 1 dieną, iškart po Tautiškos giesmės.

Televizijoje tradiciškai mes kiekvieną rytą pradedame programą Tautiška giesme. Iškart po to aš būtinai visas 365 dienas iš eilės į eterį leisčiau po vieną žmogų, kuris turi kažkokią negalią, bet jo akys šviečia noru gyventi“, – sakė A. Valinskas.

Renginyje „Parateam Lietuva apdovanojimai 2019” pagerbti ir apdovanoti ryškiausi praėjusių metų paralimpinio sporto veidai: penki geriausi 2019-ųjų sportininkai, „Metų proveržio“ ir „Metų trenerio“ nominacijų laureatai, dešimt sėkmingiausių šalies neįgaliųjų sporto klubų.

Laureatai apdovanoti piniginėmis premijomis, jiems įteikti Lietuvos paralimpinio komiteto rėmėjų įsteigti prizai. Padėkota Lietuvos paralimpinio komiteto partneriams ir rėmėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)