Įspūdingiausiai mūsų atletai pasirodė vyrų svorio kategorijoje virš 85 kg, kurioje net 3 lietuviai pateko į pusfinalį. Europos čempionu tapo Eventas Gužauskas, čempionato ketvirtfinalyje nugalėjęs belgą Serge'ą Cavrois, pusfinalyje – čeką Janą Soukupą, o finale – kraštietį Paulių Žimantą.

Pastarasis ketvirtfinalyje pranoko ispaną Abdellah Inramą Yahi, o pusfinalyje nokautu įveikė Antaną Klibavičių, kuriam galutinėje įskaitoje liko tenkintis trečiąja vieta.

A. Klibavičius aštuntfinalyje pranoko Etibarą Agalaroglu iš Azerbaidžano, o ketvirtfinalyje ukrainietį Vasylą Salvuką.

Ketvirtas lietuvis sunkiasvoris Petras Rudžionis pirmajame etape nugalėjo latvį Jurgį Pušmucaną, bet ketvirtfinalyje nusileido J. Soukupui.

Kitus tu titulus Lietuvai iškovojo moterys – Rūtas Brazdžionytė ir Brigita Gustaitytė.

55-60 kg svorio kategorijoje R. Brazdžionytė nepaliko vilčių olandei Francis Harnas, lenkei Natalia Kondeusz, norvegei Jeanette Johannessen, o finale įveikė dar vieną Nyderlandų atstovę Valence Bickel. Be čempionės taurės, vilnietei buvo įteiktas ir techniškiausios čempionato kovotojos prizas.

Kita Lietuvos atstovė šiose svorio kategorijoje Erika Rukšėnaitė jau pirmajame etape burtų valia susitiko su būsima finalininke V. Bickel ir jai pralaimėjo.

Svorio kategorijoje virš 60 kg B. Gustaitytė paeiliui pranoko ispanę Begonią Pacheco, belgę Tine Beyers, norvegę Marleen Gregusson ir vengrę Csengę Toth.

Pastaroji sportininkė pakeliui į finalą eliminavo kitas dvi Lietuvos kovotojas. Ketvirtfinalyje vengrė įveikė Vaivą Kairaitytę (aštuntfinalyje ji nugalėjo olandę Jennifer van der Meijden), o pusfinalyje – Anetą Meškauskienę (prieš tai įveikė olandę Sabą Tjong ir ispanę Aialą Garcią), kuriai atiteko trečioji vieta.

Trečiąja vieta 75-85 kg svorio kategorijoje tenkinosi ir Orestas Abazorius. Jis aštuntfinalyje įveikė ukrainietį Andrijų Jatsiuką, ketvirtfinalyje – ispaną Adrianą Navarro, bet pusfinalyje nusileido švedui Rasmusui Bergstromui.

Šioje svorio kategorijoje Julius Urbonas įveikė ukrainietį Ilją Serhijenką, bet pralaimėjo Otariui Esitašviliui iš Sakartvelo, Laurynas Vaičikauskas po pergalės prieš lenką Patryką Kostrzewą neprilygo būsimam čempionui Jeanui-Pauliui Jacquot iš Prancūzijos, o Dominykas Juškevičius jau pirmojoje dvikovoje neprilygo olandui Ferry Wortmanui.

Su trečiosios vietos apdovanojimu namo grįš ir Simona Urbutytė, kuri svorio kategorijos iki 50 kg pusfinalyje pralaimėjo britei Hayley Beth Rowlands, bet kovoje dėl III vietos įveikė ispanę Marią Adrią.

65-75 kg svorio kategorijoje Domas Sutkus pirmuosiuose etapuose nugalėjo ispaną Mario Mahiquesą ir rumuną Dominicką Dombi, bet ketvirtfinalyje nusileido būsimam finalininkui Milanui Moczo iš Vengrijos.

Kiti lietuviai šioje svorio kategorijoje – Žygimantas ir Tautvydas Šniaukos – pralaimėjo pirmąsias kovas. Moterų 50-55 kg svorio kategorijoje startavusiai Gerdai Pekarskaitei iškovoti pergalių taip pat nepavyko.

Tokie rezultatai leido Lietuvos rinktinei (3 aukso, 1 sidabro ir 4 bronzos apdovanojimai) tapti Europos čempionato nugalėtoja komandinėje įskaitoje. Antrąją vietą užėmė Sakartvelo sportininkai (po 2 aukso ir bronzos medalius), o trečiąją – ispanai (po 1 aukso ir bronzos medalį).

Europos čempionate dalyvavo 136 sportininkai iš 24 šalių, jie atstovavo 15 skirtingų karatė stilių.

Visi Europos čempionai pelnė teisę vykti į Japoniją ir dalyvauti gegužės 31 dieną Osakoje vyksiančiame pirmajame pasaulio pilno kontakto karatė čempionate. Tokią teisė gavo ir vicečempionu tapęs P. Žimantas, kuris užims į Tekančios saulės šalį nusprendusio nevykti lenko Maciejaus Mazuro vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)