Nė vieno baudos rato nesukęs V. Strolia nugalėjusiam prancūzui Martinui Fourcade pralaimėjo 1 min. 10,3 sek. bei iškovojo dar 15 įskaitinių planetos taurės taškų. Per pastarąsias ketverias sprinto varžybas anykštėnas į geriausiųjų 40-uką pateko tris kartus.

„Galiu pritarti, kad pasitikėjimo pasirodymas Oberhofe pridėjo. Bet ir viso sezono metu pradėjau labiau tikėti savo jėgomis. Nenoriu dar galvoti, jog galiu kažką padaryti, bet atsipalaiduoju, o ir dukrelės gimimas padėjo – viskas kartu susideda ir lengviau einasi“, – atsiradusiu stabilumu džiaugėsi V. Strolia.

Džiugina ir sportininko statistika: per kilometrą sprinto varžybose V.Strolia nuo greičiausio šio sezono biatlonininko Johanneso Thingneso Boe vidutiniškai atsilieka tik 6,4 sek. (geriausias karjeros rezultatas – aut. past.), o taiklumas sprinte jau siekia 82 proc.

Rūpoldinge į 10 taikinių iš tiek pat galimų pataikė 26 biatlonininkai, tuo tarpu praėjusią savaitę Oberhofe – tik septyni.

„Rūpoldinge visada visi labai gerai šaudo, nes priėjimas prie šaudyklos yra gana lengvas, gali atsigauti iki šaudymo ir tai gerai matosi visame bendrame šaudymo procente. Šiandien nepavyko greitai sušaudyti, nes padariau keletą klaidų prieš atvažiuojant – nepavyko greit pasiruošti šaudymui.

Bet geriau prarasti kelias sekundes pasiruošime ir viską pataikyti nei penkiomis sekundėmis greičiau, bet su bauda“, – komentavo V.Strolia.

Pasak lietuvio, nors visada norisi užimti kuo aukštesnę vietą, nusivylimo, kad taikliai sušaudžius nepavyko pasirodyti geriau nei Oberhofe, nėra.

„Trasa buvo gana greita, sniegas taip pat tvarkoje. Šiandien nebuvo, kad slidės slystų labai gerai, bet negaliu sakyti, kad prastai – buvo vidurinis variantas, – sakė V.Strolia. – Visą laiką tikiesi, kad būsi aukščiau. Bet jau šliuoždamas jaučiau, kad šiandien tokio didelio greičio nebuvo. Be to, Oberhofe šaudymo taiklumo procentas buvo gerokai žemesnis, nes ten ir priėjimas sunkesnis, ir dažniausiai būna rūkas.“

V.Strolia iškovojo teisę dalyvauti sekmadienį vyksiančioje persekiojimo rungtyje, tačiau šia galimybe nepasinaudos. Persekiojime nėra dalijami Nacijų taurės taškai, kurie itin svarbūs visai rinktinei, tad biatlonininkas pasinaudos galimybe aplankyti praėjusią savaitę pasaulį išvydusios dukros Vytenės.

„Žmonai dar nesakiau, bet persekiojime nestartuosiu. Važiuoju sekmadienį iš ryto namo, pabūsiu kelias dienas. Daugiau progos nebus, todėl su treneriu nusprendėme, kad po estafetės varžybų važiuosiu namo“, – pasitaikiusia galimybe džiaugėsi V.Strolia.

Kiti sprinte startavę lietuviai taip pat buvo taiklūs, tačiau to neužteko norint patekti į persekiojimą. Karolis Dombrovskis užėmė 87 vietą (šaudymas 0+1), o Tomas Kaukėnas – 95-ąją (0+1). Nuo M. Fourcade mūsiškiai atsiliko atitinkamai 2 min. 39,1 sek. bei 2 min. 53,3 sek.
Bendroje pasaulio taurės įskaitoje lyderiu išlieka M. Fourcade (447 taškai), lenkiantis tautiečius Simoną Desthieux (392 tšk.) ir Quentiną Fillon Maillet (382 tšk.). V. Strolia užima 45 vietą (46 tšk.), T. Kaukėnas – 69-ą (10 tšk.), o K. Dombrovskis – 75-ą (5 tšk.).

Nacijų taurės įskaitoje Lietuvos vyrų komanda yra 18-a (1722 tšk.), nuo 17 vietoje esančių estų atsiliekanti 71 tašku. Jei mūsiškiams pavyktų pakilti į 17-uką, kitą sezoną pasaulio taurės varžybose galėtų dalyvauti nebe trys, o keturi lietuviai.

Šeštadienį Lietuvos biatlonininkai dalyvaus vyrų estafetės 4x7,5 km varžybose, o kitą savaitę jų lauks Pokliukoje (Slovėnija) vyksiantis šeštasis pasaulio taurės etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)