Lietuvis šįkart varžysis 200 ir 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyse. Varžybų pradžia antradienį nuo 13.30 val., o trečiadienį – 14 val.

Antradienį 200 m l. stiliumi rungtyje D. Rapšys turėtų susitikti su šešiskart olimpiniu prizininku kinu Sun Yang, vengru Dominik Kozma ir kanadiečiu Markus Thormeyer. Dvigubai ilgesnėje distancijoje kanadietį pakeis dar vienas Kinijos plaukikas Ji Xinjie.

Čempionų serijoje dalyvauja tik vardinius kvietimus gavę praėjusių olimpinių žaidynių ir pasaulio čempionato prizininkai, pasaulio rekordininkai, FINA Pasaulio taurės bendros įskaitos prizininkai ir pasaulio čempionato finalininkai. Neužsipildžius laisvoms vietoms kviečiami kiti geriausią FINA reitingą turintys plaukikai, neatitikę prieš tai įvardintų kriterijų.

2 valandas truksiančios programos rungčių finaluose tarpusavyje varžosi tik po 4 kviestinius plaukikus. Atrankos plaukimai nėra rengiami.

Už pirmąją vietą dalyviui skiriama 16 tūkst., už antrąją – 12 tūkst., už trečiąją – 8 tūkst., o ketvirtąją – 6 tūkst. JAV dolerių premija. Iš viso šiame Čempionų serijos sezone plaukikai išsidalins beveik 2,5 mln. JAV dolerių prizinį fondą.

Dviejuose Čempionų serijos etapuose dalyvaus 70 plaukikų iš 26 pasaulio šalių. Antrasis etapas numatytas sausio 18–19 dienomis Kinijos sostinėje Pekine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)