Susitikimą geriau pradėjusi Lietuvos nacionalinė komanda keliskart buvo įgijusi dviejų įvarčių pranašumą (2:0; 3:1; 4:2), tačiau pirmojo kėlinio viduryje slovakai perėmė iniciatyvą ir baigiantis pirmajai susitikimo daliai net buvo atitrūkę 3 įvarčiais – 12:9.

Užtikrintai pirmąjį kėlinį užbaigusi Lietuva sumažino atsilikimą iki minimalaus – 11:12.

Antrojo kėlinio pradžioje lietuviai gana greitai vėl išsiveržė į priekį (13:12), o vėliau padidino pranašumą ir iki 3 įvarčių (15:12). Varžovai perėmė iniciatyvą ir sužaidus 10 minučių Lietuva vėl atsiliko – 16:17.

Tai buvo paskutinis kartas, kuomet mače priekyje buvo slovakai.

Drausmingai žaidusi Lietuvos rinktinė iki pat mačo pabaigos buvo priekyje ir iškovojo pergalę 25:24.

Visus 3 atrankos mačus laimėjusiai Lietuvai šiose rungtynėse būtų užtekę ir lygiųjų.

Lietuvos rinktinei po šios pergalės atiteko vienintelis kelialapis į kitą atrankos etapą, kuriame teks kautis su kažkuria iš šiuo metu vykstančio Europos čempionato rinktinių.

Prie pergalės daugiausiai prisidėjo po 8 įvarčius pelnę Jonas Truchanovičius ir Aidenas Malašinskas, 4 pridėjo Valdas Drabavičius, po 2 Mindaugas Dumčius ir Mindaugas Tarcijonas, 1 – Skirmantas Plėta.

Slovakams net 7 įvarčius įmetė Lubomiras Durišas, 5 – Tomašas Urbanas, 4 – Martinas Stranovsky.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)