Paskutinį kartą auksą Lietuvos jaunimo rinktinė šiame divizione iškovojo 2016 metų gruodį Taline. Tuomet viena iš talentingiausių Lietuvos rinktinių, iš kurios jau dabar daugiau nei pusė žaidėjų debiutavo ir nacionalinėje rinktinėje, paskutiniame ture taip pat kovėsi su Japonija. Vienas iš tuometinės rinktinės lyderių Ilja Četvertakas, prisimindamas šias kovas teigė, jog tuomet lietuviai jautėsi gerokai stipresni už visus varžovus.

„Tuo metu turėjome daug patirties tokiuose čempionatuose turinčią ir tikrai stiprią rinktinę, su kuria 2016-iais į Estiją mes važiavome įveikti visus varžovus. Čempionato metu tiesiog šlavėme iš kelio visas komandas ir prieš rungtynes su japonais turėjome didžiulį pasitikėjimą savo jėgomis bei žinojome, kad įveiksime ir juos. Kiek mačiau šiemet, rinktinei žaisti gerokai sunkiau, o visos čempionate komandos yra lygesnės“, – kalbėjo tuometinis rinktinės kapitonas.

Pasitikėjimu savimi spinduliavusioje Lietuvos jaunimo rinktinėje paskutinis mačas prasidėjo tikrai nelengvai. Varžovai pirmieji pelnė du įvarčius, o mūsų įvarčių sąskaitą tame susitikime atidaręs Kostas Gusevas prisiminė, jog net ir atsilikdama tuometinė rinktinė nė kiek neabejojo savo jėgomis ir nė sekundei neabejojo savo pergale.

„Iš tų metų galiu pasakyti tik tiek, kad turėjome puikią komandą: visi stengėsi ir pas mus tuo metu nebuvo net minčių, kad pralaimėsime rungtynes. Vienas kitu tikėjome net ir tada, kai atsilikome 0:2 – po tokios pradžios užvedinėjome vienas kitą ir žinojome, jog vis tiek laimėsime rungtynes.

Tuo metu net nemačiau pas vyrus jokio nepasitikėjimo savo jėgomis, nebuvo jokių abejonių savimi – žaidėme toliau žinodami, jog anksčiau ar vėliau sugrįšime į rungtynes. Taip jau atsitiko, kad būtent aš pelniau pirmąjį įvartį, o taip sakant, kad įmušus pirmąjį įvartį atsiriša ir vartai“, – patirtimi Estijoje dalijosi Latvijoje dabar žaidžiantis gynėjas.

Komandos draugams antrino ir geriausiu mačo žaidėju tuomet pripažintas vartininkas Artūras Pavliukovas, kuris išskyrė ir svarbiausiu ginklu ir šiandien galintį tapti žaidimo aspektą.

„Japonai yra labai vikrūs ir greiti, tačiau nėra fiziškai stiprūs žaidėjai. Manau, kad mums reikia neišsigąsti jų greičio ir su jais žaisti fizinį žaidimą. Estijoje mes prieš juos laimėjome žaisdami pavyzdingai gynyboje ir stengdavomės išvengti pražangų. Išnaudojome savas progas, todėl gavosi labai rezultatyvus mačas.“, – prisiminė „Kaunas Hockey“ vartininkas.

Prieš stipriausią varžovą – reikalingas ir tribūnų palaikymas


Šiame čempionate Japonijos rinktinė vis nėra suklupusi, o pastaruosius tris mačus jie laimėjo įspūdingu aštuonių įvarčių skirtumu. Dabartiniai Lietuvos nacionalinės rinktinės nariai neabejoja, kad rungtynės bus labai sunkios, o varžovai yra itin stiprūs, bet savų ginklų rungtynėse turėsime ir mes.

„Mačiau, kad lietuviai pateko į „finalą“, tačiau manau, kad žaidžiant su japonais mums rungtynės bus tikrai nelengvos“, – apie būsimas rungtynes kalbėjo K. Gusevas.

„Japonai yra labai greiti, vikrūs, žaidžia aukšto lygio klubuose. Rungtynės tikrai bus nelengvos, o jų metu svarbiausia bus žaisti kantriai ir drausmingai“, – kolegai antrino I. Četvertakas.

Šių metų pasaulio čempionatas, skirtingai nuo praėjusio triumfo, vyksta Lietuvoje, o tai gali būti dar vienu rinktinės koziriu. Po pergalės prieš Rumuniją palaikymo svarbą pabrėžė mūsų rinktinės atstovai, o jiems antrina ir I. Četvertakas, kuris norėtų, jog jaunimą audringai palaikytų pilna „Pramogų“ arena.

„Mūsų žaidėjai jau turėtų būti pripratę prie savų žiūrovų ir po kelių rungtynių jie tikrai supranta, kad tribūnose susirinkę žmonės jiems tik dar labiau padeda kovoti. Arenoje susirinkę žiūrovai jiems tikrai pridės papildomų jėgų“, – įsitikinęs Norvegijoje šiemet žaidžiantis puolėjas.

Jaunimo rinktinės vaikinams – palaikymas ir tikėjimas jų pergale


Paskutinėse čempionato rungtynėse su bene didžiausiu spaudimu susidurs abu rinktinės vartininkai Laurynas Lubys ir Nikita Kuzminovas. Nepaisant jiems teksiančios atsakomybės, 2016 metais pagrindinio vartininko rolę užėmęs A. Pavliukovas neabejoja, jog jie puikiai žino, kaip reikia pasiruošti šiam mačui.

„Laurynui ir Nikitai patarčiau ruošis šiam mačui, kai ir bet kuriam kitam. Manau, kad jei jau pakankamai suaugę, kad patys žinotų, ką jiems reikia padaryti ir kaip pasiruošti. Tiesiog jiems sakyčiau mėgautis namų arena ir gerai praleisti laiką ant ledo“, – jaunesniais kolegomis tikėjo vartininkas.

Žaidėjams šiame čempionate jau teko atlaikyti ir didžiulį krūvį – paskutinis mačas bus jau penktas per septynias dienas. Visgi, ne kartą panašioje situacijoje atsidūrusio I. Četvertako teigimu, mačui maksimaliai bus pasiruošę visi žaidėjai.

„Nemanau, kad paskutiniame mače vieniems ar kitiems gali jaustis nuovargis, ypač dėl to, kad jie prieš tai turėjo poilsio dieną. Neabejoju, kad abi komandos bus maksimaliai pasiruošusios rungtynėms.“

Patys jau žinodami ką reiškia žaisti tokios svarbos rungtynėse, mūsų rinktinės nariai tiki, jog jų sėkmę galės pakartoti ir šiemetinė karta bei perdavė jiems linkėjimus šiam mačui.

„Mūsų jaunimui norėtųsi palinkėti kieto žaidimo ir didelio atsidavimo gynyboje“, – svarbiausius tikslus įvardino A. Pavliukovas.

„Jaunimui linkiu susikaupimo rungtynėse ir gero žaidimo. Jei visi žaidėjai komandoje iki pat rungtynių galo išliks kaip vienas kumštis, tikrai manau, kad jie tuomet laimės šias rungtynes!“, – pabrėžė K. Gusevas.

„Vaikinams galiu palinkėti tik didžiausios sėkmės – juos palaikome ir tikimės, kad rytoj jie iškovos pergalę“, – gynėjui pritarė ir I. Četvertakas.

Auksinis pasaulio jaunimo čempionato mačas tarp Lietuvos ir Japonijos – 19:00 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)