Rusijos lengvosios atletikos žvaigždės M. Lasickienė, 2015 metų 110 m barjerinio bėgimo pasaulio čempionas Sergejus Šubenkovas, 2019 metų šuolių su kartimi planetos čempionė Anželika Sidorova ir buvęs kūjo metikas Sergejus Litvinovas antradienį sudarė atletų komisiją, kuri imtųsi veiksmų situacijai pakeisti.

Apie tai jie paskelbė naujoje „Instagram“ paskyroje kartu su iškeltu šūkiu pakeisti dabartinę Rusijos lengvosios atletikos situaciją.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį Pasaulio Antidopingo agentūra (WADA) dėl sufalsifikuotų Rusijos atletų dopingo tyrimų rezultatų ketveriems metams suspendavo RUSADA (Rusijos Antidopingo agentūrą). Sankcijos neleis Rusijai dalyvauti dideliuose sporto renginiuose, įskaitant 2020-ųjų vasaros olimpiadą Tokijuje, 2022-ųjų žiemos olimpiadą Pekine ir 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Katare.

WADA apkaltino Maskvą suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, anksčiau perduotus tyrėjams.

Tiesa, Rusijos sportininkai galės dalyvauti varžybose su neutraliu statusu, jei įrodys WADA, kad nėra valstybės kontroliuotos dopingo sistemos dalimi.

M. Lasickienė ne kartą atvirai ir aštriai kritikavo Rusijos sporto funkcionierius bei įspėjo, kad išvyks iš Rusijos treniruotis užsienyje, kad nepraleistų Tokijo olimpiados.

„Mieli Rusijos lengvaatlečiai, Rusijos lengvosios atletikos federacijos sportininkų komisija sukūrė šią paskyrą, kad nuolat palaikytų su jumis ryšį. Jūs galite siųsti savo klausimus, pasiūlymus, pasakoti apie problemas, su kuriomis susiduriate.

Mes į jas reaguosime ir spręsime, kiek tai leis komisijos galimybės. Čia bus visa informacija apie žingsnius, kurių imsis komisija dėl dabartinės lengvosios atletikos situacijos Rusijoje sprendimo būdų. Tapkime kartu aktyvūs“, – skelbia naujoji paskyra.

Priminsime, kad M. Lasickienė, S. Šubenkovas ir A. Sidorova dėl diskvalifikacija nubaustos Rusijos lengvosios atletikos federacijos jau buvo priversti praleisti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)