„Nesitikėjau šio įvertinimo, nors ir buvau daugiausiai žeminimų atlikęs žaidėjas. Gerą žaidimą lėmė sunkios treniruotės, geras komandos draugų žaidimas ir didelis rungtynių skaičius.

Su „Baltrex-Šiauliais“ „Top“ lygoje be pralaimėjimų baigėme reguliarųjį sezoną, tačiau finale pralaimėjome kelių taškų skirtumu ir likome antri. Nepaisant to, šį sezoną vertinu labai gerai. Jis buvo vienas ilgiausių ir įsimintiniausių“, – kalbėjo M. Lianzbergas.

Regbininkui šie metai tikrai buvo išskirtiniai. Jis padėjo Lietuvos regbio rinktinei pakilti į antrąjį pagal pajėgumą Europos čempionato divizioną „Trophy“, o su Lietuvos regbio-7 rinktine jis pakilo į elitinį Europos pirmenybių divizioną.

Su „Baltrex-Šiauliais“ jis nugalėjo Lietuvos regbio-7 čempionate, o Europos Čempionų klubų taurėje Rusijoje pelnė sidabro medalį. M. Lianzbergas prisipažino, kad labiausiai jam įsiminė Čempionų taurės rungtynės su galinga „Samurai Rugby“ ekipa iš Anglijos, kuriai „Baltrex-Šiauliai“ pralaimėjo po atkaklios kovos 5:19.

Šiais metais Lietuvos rinktinėms vėl bus įtempti ir įdomūs. Regbio rinktinė baigsis ciklą „Trophy“ divizione, o regbio-7 nacionalinė komanda vasarą „Grand Prix“ divizione kausis su stipriausiomis Europos rinktinėmis.

„2020 metais tikiuosi tiek su klubu, tiek su R-7 rinktine „Grand Prix“ divizione, tiek su R-15 rinktine pasiekti kuo daugiau pergalių“, – pridūrė M. Lianzbergas.

Tuo tarpu rezultatyviu „Top“ lygos žaidėju tapo M. Lianzbergo komandos draugas Armandas Kalinauskas.

Geriausiu Baltijos regbio „Top“ lygos treneriu pripažintas Gediminas Marcišauskas (Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“). Jo auklėtiniai dramatiškoje finalo serijoje 2-1 nugalėjo „Baltrex-Šiaulius“ ir apgynė čempionų titulą.

Geriausiai besiginančiu lygos žaidėju išrinktas Justinas Vasiliauskas („Vairas-Kalvis-Jupoja“), o geriausio jaunojo (iki 21 metų) žaidėjo titulas atiteko Matui Miežiui (Šiaulių „Šiauliai“).

Taip pat buvo paskelbtas ir geriausias Baltijos „Top“ lygos sezono vadybininkas. Juo tarpu Tomas Stungys („Vairas-Kalvis-Jupoja“). Korektiškiausia turnyro ekipa pripažinta lietuvio Edmundo Ščavinsko treniruojama „Garkalne-Livonia“ (Latvija) komanda.

Geriausiu lygos teisėju išrinktas lietuvis Vaidotas Girdvainis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)