Kanados ledo ritulininkai finale po atkaklios kovos 4:3 palaužė varžovus iš Rusijos. Pergalingą įvartį likus žaisti mažiau nei keturias minutes pelnė Akilas Thomasas.

Nugalėtojams po įvartį pelnė ir Connoras McMichaelas, Dylanas Cozensas ir Barrettas Haytonas. Rusijos komandos gretose pasižymėjo Grigoris Denisenko, Nikita Aleksandrovas ir Maksimas Sorkinas.

Sidabro medalius laimėję rusai pralaimėjo jau ketvirtąjį pasaulio čempionato finalą iš eilės. Paskutinį kartą auksą jiems pavyko iškovoti 2011 metais.


Antrojo kėlinio viduryje Rusijos ledo ritulininkai dar pirmavo 3:1, tačiau Kanados dvidešimtmečiai sugebėjo išplėšti pergalę bei pasiekti revanšą.

Grupės etape šių komandų susitikimas baigėsi netikėtai lengva rusų pergale 6:0.


Pasaulio čempionato bronzą iškovojo Švedijos dvidešimtmečiai, kurie mažajame finale 3:2 nugalėjo Suomijos jaunimą.

Rusijos jaunimo rinktinės po triumfo 2002 ir 2003 metų pasaulio pirmenybėse auksą vėliau laimėjo tik kartą. 2012 metų finale rusai taip pat nusileido kanadiečiams, o 2015 ir 2016 metais – suomiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)