Vilniuje sėkmingo Martyno Griniaus sugrįžimo po priverstinai ilgos pertraukos dėl traumos sulaukę lietuviai per pagrindinį laiką 3:5 nusileido Didžiosios Britanijos ledo ritulininkams, bet vėliau atsitiesė po mačo surengtame pratęsime ir baudinių serijoje, kuriose šventė pergales.

Rungtynių pradžioje aktyviai rungtynes pradėję lietuviai sukūrė progą pasižymėti, bet Eimantui Noreikai nepavyko nukreipi ritulio į vartus. Netrukus britai užsidirbo pražangą, tačiau po aktyvios pirmos minutės, savo pražanga atsakė ir mūsų šalies atstovai.

Apsigynę nuo mažumos lietuviai vėliau dar kartą pažeidė taisykles, bet būtent lietuviai turėdami vienu žaidėju mažiau, šios atkarpos metu kūrė pavojingus epizodus. Vienas prieš vartininką pabėgęs Martynas Grinius nesugebėjo jo pergudrauti, o vėliau gražiai varžovą suklaidino ir perdavimą komandos draugui atliko E. Noreika, bet jo metimą sustabdė vartininkas.

Kėlinio pabaigoje dar kartą daugumoje žaidė lietuviai ir vėl buvo arti tikslo, kai dar kartą aktyviai sužaidė E. Noreika. Visgi, įvarčių pelnyta nebuvo ir po 20 min rezultatas buvo lygus.

Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo Didžiosios Britanijos rinktinė, kuri po ilgos savo atakos galiausiai pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Pasižymėjo Austinas Michellas-Kingas (26:28). Po praleisto įvarčio lietuviams nepavyko išlaikyti drausmės ir ši pražanga baigėsi antruoju britų įvarčiu. Nespėjus lietuviams susigrupuoti gynyboje, greitoje atakoje iš arti vartininkui šansų nepaliko Masonas Andersonas (30:48).

Po šalto dušo lietuviams atsitiesti padėjo pirmąsias rungtynes po sunkios traumos žaidęs Martynas Grinius, kuris nuginklavo varžovų vartininką ir sušvelnino mačo rezultatą (31:55).

Nepaisant šio epizodo, į rungtynes lietuviams grįžti neleido dar viena pražanga, kurios laikui artėjant prie pabaigos dar vienas greitas išpuolis virto trečiuoju britų įvarčiu, kai komandos draugo perdavimą „uždarė“ Caly Robertsonas (34:48).

Visgi, nepaisant praleisto įvarčio, kėlinį lietuviams pavyko užbaigti pozityviai – vienas per visą aikštę ritulį persivaręs Egidijus Binkulis įveikė kelių varžovų pasipriešinimą bei surado laisvą vartų kamputį ir pasiuntė ritulį į oponentų vartus (38:02, rez. perd. Arvidas Domeika).

Trečiajame kėlinyje lietuviams pagaliau pavyko išlyginti rezultatą – daugumoje M. Grinius atliko metimą iš toli, o vartininkui neužfiksavus ritulio pirmasis prie jo suskubo Lukas Wascho, kuris išlygino rezultatą (45:31, rez. perd. M. Grinius).

Lygus rezultatas ilgai neišsilaikė – dvi greitos lietuvių pražangos sukūrė varžovams galimybę ilgai dvigubai kiekybinei persvarai, kurią britai netruko realizuoti. Pavyzdinę ataką tiksliu metimu užbaigė Louisas Chabot (48:32).

Mačo pabaigoje lietuviai anksti ryžosi keisti vartininką šeštu aikštės žaidėju, bet su spaudimu britai susitvarkė puikiai ir aukštu metimu per visą aikštę Oliveris Lordas užtvirtino savo komandos pergalę (58:04).

Po rungtynių buvo surengtas pratęsimas formatu trys prieš tris ir vėl sužibo M. Grinius, kuris įsiveržęs į varžovų zoną suklaidino oponentą ir pasiuntė ritulį į oponentų vartus. Triumfuoti lietuviams pavyko ir baudinių serijoje, kurioje Laurynas Lubys atrėmė visus britų bandymus, o mūsų rinktinėje vartininką įveikė M. Grinius ir Herkus Marcinkevičius.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Karolis Krasilnikovas (22) – Egidijus Binkulis (14) – Eimantas Noreika (8);
Mantas Stankius (24) – Paulius Rumševičius (2).

Lukas Wascho (7) – Martynas Grinius (17) – Timonas Mažulis (12);
Arvidas Domeika (5) – Dominykas Motiejūnas (3).

Rapolas Marcinkevičius (21) – Dino Mukovoz (15) – Nikita Piazenko (13);
Herkus Marcinkevičius (23) – Avgustinas Silinas (10).

Jaromir Šusterovas (19) – Arnas Misiukas (9) – Dovydas Laimutis (11);
Paulius Macijauskas (4) – Nikodemas Numavičius (16).

Laurynas Lubys (1) – Faustas Nausėda (20)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)