Rusijos ledo ritulininkai per pratęsimą 5:4 palaužė švedus. Pergalę padovanojo auksinis Ivano Morozovo įvartis, pelnytas pratęsime sužaidus kiek daugiau nei tris minutes.

Pasaulio jaunimo pirmenybių aukso rusai nėra laimėję nuo 2011 metų.

Per pagrindinį laiką nugalėtojams po įvartį pelnė tas pats I. Morozovas ir Aleksandras Chovanovas, o Jegoras Sokolovas pasižymėjo dukart. Pastarasis sportininkas po pergalės neslėpė emocijų.

„Tai yra tiesiog neįtikėtina. Mes visi kartu rungtyniavome nuo tada, kai buvome šešiolikmečiai, tačiau niekada nieko nelaimėjome. Sekmadienio finalas – didžiausias šansas mūsų gyvenimuose“, – sakė pratęsimą įmušusį įvartį pelnęs puolėjas.

Sekmadienį finale rusai surems lazdas su Kanados ledo ritulininkais, kurie pusfinalyje 5:0 eliminavo Suomiją.

Rusijos jaunimo rinktinės po triumfo 2002 ir 2003 metų pasaulio pirmenybėse auksą vėliau laimėjo tik kartą. 2012 metų finale rusai nusileido kanadiečiams, o 2015 ir 2016 metais – suomiams.

Šių metų čempionato starte Rusijos jaunimas nusileido čekams ir amerikiečiams, tačiau net 6:0 pažemino finalo varžovus kanadiečius ir 6:1 susitvarkė su vokiečiais.

Ketvirtfinalyje rusai 3:1 eliminavo Šveicarijos jaunimo rinktinę, o kanadiečiai 6:1 nugalėjo slovakus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)