Būrys olimpiečių ir šalies rinktinės kandidatų šiemet sumainė žiedus su savo išrinktaisiais. Kai kuriems jų būtent sportas tapo gija, sujungusia gyvenimo kelius.

Spalio 12 d. Trakuose vienas kitam amžiną meilę ir ištikimybę prisiekė Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatas baidarininkas Ignas Navakauskasir penkiakovininkė, fechtuotoja Emilija Serapinaitė. Tuoktuvių ant ežero kranto liudininkais tapo beveik 100 svečių, tarp kurių buvo nemažai olimpiečių. Viena jų – 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvavusi penkiakovininkė, Emilijos sesuo dvynė Ieva Serapinaitė.

Vestuvėmis buvo įtvirtinta trejus metus trukusi Emilijos ir Igno draugystė, o mylimajai baidarininkas pasipiršo specialiai šiam įvykiui išsinuomotoje kino teatro salėje, kur buvo parodytas ir filmas apie bendras poros gyvenimo akimirkas. Salėje lemtingą akimirką jie buvo dviese.

Tą pačią spalio 12-ąją dieną Panevėžyje susituokė net prieš dvylika metų draugystę pradėję dviračių sporto atstovai – vienas geriausių šalies dviratininkų Ignatas Konovalovas ir buvusi šalies rinktinės narė, Lietuvos čempionatų prizininkė Edita Janeliūnaitė. Pora jau augina sūnų Leonardą.

Dviratininkai susipažino dar paauglystėje, kai 13-metė Edita iš Šiaulių atvažiavo į Panevėžį sportuoti. O dar po maždaug šešerių metų jie tapo pora.

2004 m. Atėnų, 2008 m. Pekino ir 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis I.Konovalovas pratęsė olimpinę šeimos dinastiją – jo mama Laima Zilporytė yra 1988 m. Seulo žaidynių bronzinė prizininkė, o tėvas Valerijus Konovalovas daug metų buvo šalies moterų rinktinės vyriausiasis treneris. Iš dviratininkų šeimos kilusi ir E.Janeliūnaitė.

Ignatas Konovalovas ir Edita Janeliūnaitė

Savo išrinktąsias 2019 m. vedė trys Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai, atstovaujantys Kauno „Žalgiriui“.

Notrdamo universiteto bazilikoje JAV su ilgamete drauge amerikiete Laura susituokė Martinas Gebenas. Jie susipažino būtent studijuodami šioje aukštojoje mokykloje. Laiko vestuvėms ir medaus savaite virtusiam medaus mėnesiui pora rado po LKL sezono, kurio naudingiausiu žaidėju tapo tada dar Utenos „Juventus“ rungtyniavęs Martinas ir Lietuvos rinktinės stovyklos. Į ją Laura vyrą atlydėjo jau turėdama Geben pavardę.

Po dar kartą auksiniu „Žalgiriui“ tapusio LKL sezono, birželio 14 d. su savo išrinktąja Laura Valeikaite prie altoriaus Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje žengė Artūras Milaknis. Šventėje dalyvavo ir ne vienas buvęs arba dabartinis Artūro komandos draugas.

Tarp Artūro ir Milakne tapusios Lauros vestuvių svečių buvo ir kitas žalgirietis Edgaras Ulanovas su savo drauge Gabija Morkūnaite. O lapkričio 22 d. Kauno civilinės metrikacikos skyriuje pastaroji pora užregistravo savo santuoką. Vestuvių iškilmes jie planuoja surengti po jungtuvių bažnyčioje. Edgarą ir Gabiją suvedė krepšinis – abu jie žaidė šalies jaunimo rinktinėse.


2014 m. Sočio ir 2018 m. Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių dalyviui anykštėnui Vytautui Stroliai šie metai įsimintini ne tik dėl sėkmingų startų biatlono trasose. Asmeninis gyvenimas taip pat pateikė malonių permainų: balandį jis apsigynė bakalauro baigiamąjį darbą Lietuvos sporto universitete, liepą sumainė aukso žiedus su išrinktąja Vilda Alšauskaite. Jųdviejų vestuvėse dalyvavo ir keturios biatlonininkų poros.

Gruodį keliaudamas po Pasaulio taurės etapus Vytautas nekantriai laukė žinių iš Lietuvos – Anykščių vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“ auklėtoja bei socialinė pedagogė Vilda metų sandūroje turėtų susilaukti jųdviejų pirmagimio.

Taip pat dvejose olimpinėse žaidynėse – 2012 m. Londone ir 2016 m. Rio de Žaneire – dalyvavęs penkiakovininkas Justinas Kinderis lapkričio 19 d. Vilniuje vedė savo širdies draugę Reną Saribekian. Jų draugystė truko beveik trejus metus.

Lietuvį ir Lietuvos armėnų šeimos atžalą į porą suvedė fechtavimas, kuriuo Rena susižavėjo stebėdama Londono olimpines žaidynes. Jose Justinas iškovojo aštuntąją vietą.

Justinas Kinderis ir Rena Saribekian

Nutarusi išmokti fechtuotis mergina Vilniuje susirado šios sporto šakos klubą. Jų Lietuvoje nedaug, tad vieną dieną Rena ir Justinas susitiko ant fechtavimo takelio. Tai įvyko tuo metu, kai penkiakovininkas rengėsi Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Tik po šių žaidynių J.Kinderis, tuo metu pagal specialią programą studijavęs Busano sporto universitete Pietų Korėjoje, susirado Reną feisbuke ir jie pradėjo bendrauti. Kai Justinas grįžo į Lietuvą, pora nuėjo į pirmą pasimatymą. Ir nebeišsiskyrė.