„Lengvosios atletikos tai visiškai neliečia. Net jei Rusija laimės teisme, lengvoji atletika vis tiek liks labiausiai nuskriausta, visi mūsų gailėsis ir vėl nežinos, ką su mumis daryti, – kalbėjo Rusijos lengvosios atletikos žvaigždė. – Į pasaulio čempionatus vykome tik su neutraliu statusu. Paskutinius du čempionatus pati laimėjau su neutralia vėliava.

Rinktinė nedidelė, tačiau tai žmonės, kuriems buvo leista varžytis. Dėl paskutinių įvykių, kurie vyko mūsų federacijoje, iš mūsų atims ir tai. Kitaip tariant, mūsų federacijos veiksmai lėmė, kad netekome ir neutralaus statuso. Vis tai tęsėsi ketverius metus ir viskas nuėjo į blogąją pusę“.

Rusija penktadienį oficialiai apskundė savo diskvalifikaciją iš didelių sporto renginių dėl sufalsifikuotų rusų atletų dopingo tyrimų rezultatų, paskelbė vietos antidopingo agentūros (RUSADA) vadovas Jurijus Ganusas.

Jis taip pat pranešė išsiuntęs Pasaulio antidopingo agentūrai (WADA) laišką, kuriame išdėstė savo asmeninę poziciją.

„Apgailestauju turėdamas pranešti, kad visi mano bandymai, įskaitant mėginimus pakeisti RUSADA pranešimą, žlugo“, – sakoma jo laiške.

Anksčiau šį mėnesį WADA dėl sufalsifikuotų Rusijos atletų dopingo tyrimų rezultatų ketveriems metams suspendavo RUSADA. Sankcijos gali sutrukdyti Rusijai dalyvauti dideliuose sporto renginiuose, įskaitant 2020-ųjų olimpiadą Tokijuje ir 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Katare.

WADA apkaltino Maskvą suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, anksčiau šiemet perduotus tyrėjams.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavadino sankcijas politiškai motyvuotomis ir sakė, kad dėl to laukia ilga teisinė kova.

Jis tvirtino, kad dauguma rusų sportininkų yra „švarūs“ ir iš jų neturėtų būti atimta galimybė varžytis su Rusijos vėliava dėl tam tikrų asmenų veiksmų.

J. Ganusas, kurio požiūris nesutampa su Rusijos vyriausybės ir RUSADA Stebėtojų tarybos pozicija, tvirtina, kad Maskva turi susitaikyti su sankcijomis ir pripažinti savo kaltę, kad sistema galėtų pasikeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)