„Laikydamiesi nustatytos tvarkos, šiandien WADA išsiuntėme paketą dokumentų“, – žurnalistams Maskvoje sakė RUSADA direktorius Jurijus Ganusas.

„Tame pakete yra pranešimas apie nesutikimą su WADA sankcijomis“, – pridūrė jis.

J. Ganusas taip pat pranešė išsiuntęs Pasaulio antidopingo agentūrai (WADA) laišką, kuriame išdėstė savo asmeninę poziciją.

„Apgailestauju turėdamas pranešti, kad visi mano bandymai, įskaitant mėginimus pakeisti RUSADA pranešimą, žlugo“, – sakoma jo laiške.

J. Ganusas, kuris pasisakė už tai, kad Maskva turi būti nubausta dėl dopingo, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė, jog yra „praktiškai neįmanoma“ pasiekti, kad būtų patenkintas Maskvos skundas dėl paskirtos ketverių metų diskvalifikacijos.

Anksčiau šį mėnesį WADA dėl sufalsifikuotų Rusijos atletų dopingo tyrimų rezultatų ketveriems metams suspendavo RUSADA. Sankcijos gali sutrukdyti Rusijai dalyvauti dideliuose sporto renginiuose, įskaitant 2020-ųjų olimpiadą Tokijuje ir 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Katare.

WADA apkaltino Maskvą suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, anksčiau šiemet perduotus tyrėjams.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavadino sankcijas politiškai motyvuotomis ir sakė, kad dėl to laukia ilga teisinė kova.

Jis tvirtino, kad dauguma rusų sportininkų yra „švarūs“ ir iš jų neturėtų būti atimta galimybė varžytis su Rusijos vėliava dėl tam tikrų asmenų veiksmų.

J. Ganusas, kurio požiūris nesutampa su Rusijos vyriausybės ir RUSADA Stebėtojų tarybos pozicija, tvirtina, kad Maskva turi susitaikyti su sankcijomis ir pripažinti savo kaltę, kad sistema galėtų pasikeisti.

AFP jis sakė, kad bet kokiu atveju turėjo perduoti Stebėtojų tarybos sprendimą.

„Tai nėra mūsų sprendimas“, – pabrėžė J. Ganusas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)