Apie tokius ketinimus prabilo popiežiaus valdomos katalikų valstybėlės sporto ministras, monsinjoras Melchoras Sanchezas de Toca.

„Profesionalus sportas tapo milžiniška industrija. Turime į tai atsižvelgti. Žmonės žavisi sportu, vadinasi, jis paliečia kažką mūsų viduje. Turime padėti šiai industrijai vystyti etikos kodeksus. Sportas turi būti priemonė, o ne tikslas“, – vos tūkstantį nuolatinių gyventojų turinčio politiškai nepriklausomo Romos (Italija) rajono užmojus komentavo monsinjoras.

Jis patikino, kad olimpiniai medaliai nebus Vatikano siekiamybė, tačiau simbolinė reprezentacija ministrui atrodo realistiška.

Tiesa, priekyje laukia nemažai teisinių ir organizacinių iššūkių. Praėjusį sausį įsikūrė Vatikano lengvosios atletikos federacija, tačiau nei ji, nei jokia kita Vatikano sporto organizacija nėra tarptautinių federacijų narė.

„Pradėjome nuo lengvosios atletikos, jau vyksta diskusijos dėl Vatikano pripažinimo tarptautiniu mastu. Taip pat žaidžiame futbolą, kriketą, tekvondo. Kai turėsime penkių ar šešių sporto šakų junginius, galėsime formuoti savo olimpinį komitetą“, – planavo M. S. de Toca.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)